Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς μία ανοδική εβδομάδα, κόντρα στις παγκόσμιες αβεβαιότητες και τον κίνδυνο της ύφεσης τόσο εντός του ευρωπαϊκού εδάφους όσο και διεθνώς.Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2%, με το κλάδο των ανθρακωρύχων να κερδίζει 5,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,14% στις 7.189 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,97% στις 12.843 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,6% στις 6.006 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι δείκτες

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο δανικός ναυτιλιακός κολοσσός Maersk αναρριχήθηκε κατά 7,1% μετά από θετική ανάγνωση από την ενημέρωση συναλλαγών της κινεζικής ομοτίμου COSCO για το πρώτο εξάμηνο, όπως μετέδωσε το Reuters.Οι μετοχές της Tenaris κέρδισαν 9,8% αφού η Jefferies αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της σε «αγορά» από «διακράτηση». Στον αντίποδα, η δανική εταιρεία βιοεπιστημών Chr. Η Hansen υποχώρησε 9,8% μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα β’ 3μηνου, ενώ και η Ladbrokes Entain υποχώρησε 6,6% μετά την υποβάθμιση του guidance για ολόκληρο το έτος.Η εστίαση σήμερα στράφηκε στα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου φάνηκε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες συζήτησαν για μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, από τις 25 μονάδες βάσης που προέβλεπαν οι αναλυτές αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Πρασίνισαν τα ταμπλό

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, καθώς αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,3%. Σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 1,5%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άλμα 2% ξανά σε επαφή με τις 800 μονάδες

Με άλμα 2% σταμάτησε το πτωτικό σερί του το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς Βιοχάλκο, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια πρωτοστάτησαν στην αντίδραση με κέρδη που ξεπέρασαν το 8%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,06% στις 795,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 75 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης