Σε ελκυστικά επίπεδα βρίσκονται ξανά αποτιμήσεις και αποδόσεις στην αγορά των ομολόγων μετά το τελευταίο κύμα ρευστοποιήσεων, σύμφωνα με τον οίκο Schroders.

Ο Julien Houdain, Head of Credit Europe, ο οποίος διαχειρίζεται το αμοιβαίο κεφάλαιο Schroder ISF Global Credit Income, σημείωσε σχετικά πως «το πρόσφατο sell-off στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων ήταν πραγματικά σκληρό, αλλά τώρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγορά πιστώσεων έχει πάρει μία ανάσα, με τις αποτιμήσεις και τις αποδόσεις να βρίσκονται και πάλι σε ελκυστικά επίπεδα».
Υπογράμμισε επίσης ότι «το μέλλον των επενδύσεων εστιάζεται σαφώς στη βιωσιμότητα» και ότι «η βιώσιμη επένδυση αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους των επενδυτών σε όλο τον κόσμο».
Πρόσθεσε ακόμη, ότι «η βιωσιμότητα πρέπει να αποτελέσει μέρος της εταιρικής κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο».
Οι τρεις παγκόσμιες τάσεις
Από την πλευρά του, ο Head of Greece, Cyprus & Malta Δημήτριος Μπατζής θεωρεί ότι τρεις θα είναι οι παγκόσμιες τάσεις που θα διαμορφώσουν ουσιαστικά το επενδυτικό σύμπαν μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια.
Πρόκειται για τη βιωσιμότητα,  την ψηφιοποίηση (πχ. το blockchain, το tokenization, την τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ.) και τον εκδημοκρατισμό των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδύσεις της Schroders επικεντρώνονται μεταξύ άλλων σε μετασχηματιστικούς εξειδικευμένους τομείς, όπως οι επενδύσεις στην κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή μετάβαση, τα τρόφιμα και το νερό.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή