Ανέστειλαν στο «παρά πέντε» τις προγραμματισμένες από σήμερα 8 Ιουλίου απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Γαλλίας αφού η διοίκηση των αεροδρομίων συμφώνησε να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συμφωνία με τη διοίκηση, η οποία προβλέπει γενικευμένη αύξηση της τάξης του 3% για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP), επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ. Προβλέπεται, ακόμη η εξίσωση των αποδοχών περίπου 1.800 μισθωτών, των οποίων οι αμοιβές είναι κατώτερες από το επίπεδο αναφοράς του 2019, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν από το συνδικάτο CGT.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Μετανάστευση εξπρές από την Τουρκία για τις ανάγκες των αεροδρομίων;

Το 2021, οι εργαζόμενοι στον όμιλο ADP είχαν δεχθεί να μειωθούν οι μισθοί τους για να μπορέσει η επιχείρηση να αντέξει την κρίση της Covid-19, λόγω της οποίας το 2020 υποτριπλασιάστηκε ο αριθμός των πελατών των παρισινών αεροδρομίων.

Διαβάστε επίσης: Handelsblatt: Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Όχι όμως στην Ελλάδα

Ο όμιλος προχώρησε επίσης σε ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου και δεσμεύθηκε ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα μόλις αρθούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Όμως, ήδη δρομολόγια έχουν ήδη ξεπεράσει το επίπεδο δραστηριότητας του 2019, ιδιαίτερα τα εποχικά προς τη νότια Ευρώπη. Και ο όμιλος ADP προβλέπει πως θα έχει κέρδος ήδη από φέτος, μετά τις απώλειες πάνω από 1,4 δισ. ευρώ που σημείωσε το 2020 και το 2021.

Επισημαίνεται ότι αυτό το σαββατοκύριακο είναι το πρώτο των μαζικών αναχωρήσεων των Γάλλων για τις θερινές διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ