Ο επικεφαλής της SpaceX, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία δορυφορικού Internet της Starlink που προορίζεται για χρήση από οποιοδήποτε εμπορικό πλοίο, κότερο ή ακόμη και εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Η ονομασία της υπηρεσίας είναι Starlink Maritime και υπόσχεται ταχύτητα δορυφορικού Internet έως και 350 Mbps για download οπουδήποτε με ελάχιστη καθυστέρηση σήματος. «Το Starlink Maritime επιτρέπει τη σύνδεση σε οποιαδήποτε θαλάσσια περιοχή του πλανήτη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ίλον Μασκ.

Το κόστος της υπηρεσίας Starlink Maritime θα είναι σημαντικά υψηλότερο από την αντίστοιχη υπηρεσία για χρήση σε τροχόσπιτα που είναι στα 599 δολάρια για το hardware με τη μηνιαία συνδρομή στα 135 δολάρια.

Το hardware του Starlink Maritime απαρτίζεται από δύο τερματικούς σταθμούς που κοστίζουν 10.000 δολάρια ενώ η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στα 5.000 δολάρια. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας τα δύο τερματικά ουσιαστικά τετραπλασιάζουν την απόδοση και ελαχιστοποιούν την καθυστέρηση και την απώλεια σήματος στη θάλασσα καθώς δημιουργούν ένα ευρύτερο πεδίο λήψης.

Διαβάστε ακόμα: Σε κίνδυνο η συμφωνία του Ίλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter

Όπως συμβαίνει και στην επίγεια έκδοση της υπηρεσίας απαιτείται το τερματικό να έχει «καθαρή» θέα προς το δορυφόρο. Ενώ η εταιρεία «υπόσχεται» κρυπτογράφηση δεδομένων end-to-end.

Η κάλυψη του Starlink Maritime καλύπτει σε πρώτη φάση τις ακτογραμμές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί σταδιακά στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και το βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι το τέλος του 2022 και ακολούθως να επεκταθεί σε νότιο Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό μέχρι το α’ τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα