Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση αναμένοντας τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,04% αλλά περιμένει υψηλότερη από την απόδοση του 10ετούς , που υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3%. Η απόδοση του 30ετούς σημείωσε πτώση 8 μονάδων βάσης στα 3,184%.

Διαβάστε επίσης: Schroders: Τα ομόλογα επανέρχονται – Ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά πιστώσεων

Με το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, θα αυξηθεί πάνω από το επίπεδο του Μαΐου (8,6%).

Επίσης, στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη και η έκθεση του Πανεπιστημίου του Michigan για το καταναλωτικό κλίμα του Ιουλίου θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, δημοσιοποιήθηκε η έκθεση για την απασχόληση του Ιουνίου, η οποία έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 372.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τουπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι η αμερικανική οικονομία θα πρόσθετε 250.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Dow Jones.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα ΗΠΑ: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας οδηγούν σε άνοδο τις αποδόσεις

Οι αποδόσεις σημείωσαν άλμα την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση, με την έκθεση να είναι πιθανό να διατηρήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιο επιθετική στην πορεία αύξησης των επιτοκίων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές