
Αλυσίδες κορυφαίων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων προσλαμβάνουν εργαζόμενους χωρίς εμπειρία ή ακόμα και χωρίς βιογραφικό καθώς στελέχη παραδέχονται ότι οι πρακτικές χαμηλών αμοιβών τα προηγούμενα έτη πλήττουν τον κλάδο, αφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που υπογράφουν οι Andrew Mills, Corina Pons και Catarina Demony, από την Ντόχα, την Λισαβόνα και την Μαδρίτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον κλάδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί επέλεξαν να μην επιστρέψουν, βρίσκοντας υψηλότερες αμοιβές αλλού και αφήνοντας τους ξενοδόχους αντιμέτωπους με μια απελπιστική έλλειψη.
Διαβάστε επίσης: Οικονόμου: Το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποδεικνύει τη δυναμική του
Χωρίς προϋπηρεσία
O μεγαλύτερος διαχειριστής ξενοδοχείων στην Ευρώπη, η Accor δοκιμάζει μια νέα πρωτοβουλία για την πρόσληψη ατόμων χωρίς προϋπηρεσία στον κλάδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sebastien Bazin σε συνέντευξη στο Reuters κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ του Κατάρ τον περασμένο μήνα.
Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η τουριστική κίνηση
Η Accor, που διαχειρίζεται αλυσίδες όπως οι Mercure, Ibis και Fairmont σε περισσότερες από 110 χώρες, χρειάζεται 35.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, είπε.
«Δοκιμάσαμε στη Λυών και στο Μπορντό πριν από δέκα ημέρες και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε συνεντεύξεις χωρίς βιογραφικό, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και προσλαμβάνονται εντός 24 ωρών», είπε ο Bazin.
Βραχυπρόθεσμα, η Accor αναπληρώνει τα κενά της στη Γαλλία με νέους και μετανάστες, περιορίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η μη λειτουργία εστιατορίων για μεσημεριανό γεύμα ή η λειτουργία τους μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα.
«Είναι φοιτητές, άνθρωποι που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική», είπε ο Bazin. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι εκπαιδεύονται για έξι ώρες και μαθαίνουν πάνω στη δουλειά, είπε. Το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού είναι ιδιαίτερα πιεστικό στην Ισπανία και Πορτογαλία, όπου ο τουρισμός, αντιστοιχούσε στο 13% και στο 15% της οικονομίας αντίστοιχα πριν την πανδημία. Οι ξενοδόχοι εκεί προσφέρουν μεγαλύτερες αμοιβές, δωρεάν διαμονή και προνόμια, όπως μπόνους και ασφάλιση υγείας.


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Διαχείριση του Επιχειρηματικού Ρίσκου
Το ρίσκο, η αβεβαιότητα και τα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης της Εταιρικής Απόδοσης

Λιγότερη δουλειά - περισσότερες ανησυχίες: Τι αποκαλύπτει μελέτη της ΕΚΤ
Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χαμηλότερο φόρτο εργασίας τείνουν να φοβούνται για τη δουλειά τους και να περιμένουν χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις

Τι λένε οι managers για τους νέους εργαζόμενους - Οι προκλήσεις στο χώρο εργασίας
H Έκθεση “2025 Global Human Capital Trends” της Deloitte στοχεύει στο να βοηθήσει τους ηγέτες στη διαχείριση σύνθετων εντάσεων στο εργασιακό περιβάλλον

Να παραιτηθεί σκοπεύει ένας στους δύο εργαζόμενους της Gen Z
Τι δείχνει μελέτη της ManpowerGroup

Oι τάσεις που θα διαμορφώσουν τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών το 2025
Οι πιέσεις στις τιμές ωθούν τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν εναλλακτικές στρατηγικές για κερδοφορία, αναφέρει η Deloitte σε σχετική έκθεσή της