Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς η νέα βουτιά στους ιαπωνικούς δείκτες προκάλεσαν ένα μίνι κύμα risk off στην περιοχή.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,93% και ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,75%. Οι μετοχές τεχνολογίας όπως ο Όμιλος SoftBank και η Fanuc έχασαν 4,32% και 4,93% αντίστοιχα.

Η Toyota

Αρνητικά επίσης επέδρασε στις αγορές η ανακοίνωση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota Motor ότι επεκτείνει την αναστολή μιας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Motomachi, για να διερευνήσει την αιτία της ανάκλησης ενός από τα μοντέλα της. Περίπου 4.000 μονάδες θα επηρεαστούν από την αναστολή αλλά το παγκόσμιο σχέδιο παραγωγής δεν θα αλλάξει, ανέφερε η εταιρεία. Οι μετοχές της Toyota υποχώρησαν 1,91%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,21% και ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 2,15%. Οι μετοχές της κινεζικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν βουτιά σχεδόν 11% και η δεικτοβαρής Alibaba έχασε 5,35%.

Η Κίνα

Πιέσεις δέχτηκαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς εμφανίστηκαν φόβοι για νέα αυστηρά μέτρα έναντι του Covid. Ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 1,01% χαμηλότερα, ενώ ο Shenzhen Component διολίσθησε κατά 1,68%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,27% και ο Kosdaq σημείωσε απώλειες 2,15%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας, από την άλλη, κέρδισε 0,21%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές