Στη δημιουργία ηλεκτρικού στόλου αυτοκινήτων αποφάσισε να προχωρήσει η Walmart, η οποία για το σκοπό αυτό σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Canoo για την αγορά 4.500 ηλεκτρικών οχημάτων ως μέρος του στόχου του αμερικανικού κολοσσού του λιανεμπορίου να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040.

Η συμφωνία, της οποίας οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν, δίνει επίσης στη Walmart τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 10.000 οχήματα στο πλαίσιο του στόχου της για «πράσινη» αναδιάρθρωση του στόλου των οχημάτων ντελίβερι.

Διαβάστε επίσης: nrg: Προχωρά στην εξαγορά του 60% της Automotive Solutions

Υπερδιπλασίασε την μετοχή της η Canoo

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Canoo υπερδιπλασιάστηκε, με το ενδιαφέρον των επενδυτών για την εταιρεία να αυξάνεται και να την καθιστούν μία από τις πιο συζητημένες μετοχές στο φόρουμ συναλλαγών Stocktwits.

Διαβάστε επίσης: Walmart: Ετοιμάζει νέα υπεραυτόματα κέντρα για ταχύτερο delivery

Η συμφωνία μεταξύ Walmart και Canoo δίνει μια νέα διάσταση στην ευρύτερη τάση που δρομολογείται στο λιανεμπόριο και τον τομέα των διανομών στις ΗΠΑ, καθώς εταιρείες όπως η FedEx, η Amazon και η UPS δεσμεύονται να μετατρέψουν τους στόλους των οχημάτων τους σε ηλεκτροκίνητους.

Η συμφωνία Canoo-Walmart περιλαμβάνει επίσης το πλήρως ηλεκτρικό Lifestyle Delivery Vehicle (LDV) της startup της ηλεκτροκίνησης. Η Canoo αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή των LDV το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green