Ο Ανχελ Ντι Μαρία μπορεί να μην έγινε ποτέ το νούμερο ένα όνομα στις σπουδαίες ομάδες που έχει αγωνιστεί, αλλά η ενδεκάδα πάντα ξεκινούσε από αυτόν – Η σπουδαία καριέρα του και η προοπτική της Γιουβέντους.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα νούμερα της καριέρας του. 39 συμμετοχές με έξι γκολ στη Ροσάριο Σεντράλ. 119 συμμετοχές με 15 γκολ και 28 ασίστ στην Μπενφίκα. 190 συμμετοχές με 36 γκολ και 84 ασίστ στη Ρεάλ Μαδρίτης. 32 συμμετοχές με 4 γκολ και 12 ασίστ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 295 συμμετοχές με 93 γκολ και 119 ασίστ στην Παρί Σεν Ζερμέν. 122 συμμετοχές με 25 γκολ στην Εθνική Αργεντινής.

Να δούμε τώρα και τα κόστη των μεταγραφών που έχει κάνει; Οκτώ εκατομμύρια έδωσε το 2007 η Μπενφίκα για να τον φέρει από την Αργεντινή, όπου αγωνιζόταν στη Ροσάριο. 33 εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από τα ταμεία της η Ρεάλ Μαδρίτης για να τον κάνει… galactico τρία χρόνια μετά. 75 εκατομμύρια ήταν το ποσό που σπατάλησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014 για να τον πάρει στα μέρη της, όπου έμεινε μόλις έναν χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Football for the Goals: Το ποδόσφαιρο σκοράρει στα… SDG

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα νούμερα της καριέρας του. 39 συμμετοχές με έξι γκολ στη Ροσάριο Σεντράλ. 119 συμμετοχές με 15 γκολ και 28 ασίστ στην Μπενφίκα. 190 συμμετοχές με 36 γκολ και 84 ασίστ στη Ρεάλ Μαδρίτης. 32 συμμετοχές με 4 γκολ και 12 ασίστ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 295 συμμετοχές με 93 γκολ και 119 ασίστ στην Παρί Σεν Ζερμέν. 122 συμμετοχές με 25 γκολ στην Εθνική Αργεντινής. Να δούμε τώρα και τα κόστη των μεταγραφών που έχει κάνει; Οκτώ εκατομμύρια έδωσε το 2007 η Μπενφίκα για να τον φέρει από την Αργεντινή, όπου αγωνιζόταν στη Ροσάριο. 33 εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από τα ταμεία της η Ρεάλ Μαδρίτης για να τον κάνει… galactico τρία χρόνια μετά. 75 εκατομμύρια ήταν το ποσό που σπατάλησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014 για να τον πάρει στα μέρη της, όπου έμεινε μόλις έναν χρόνο.

Επαιζε πάντα σε μεγάλες ομάδες

Ο λόγος; Η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε 63 εκατομμύρια το 2016 για να τον προσθέσει και εκείνον σε μια σειρά από μεγάλα αστέρια που μάζεψε στο Παρίσι. Ο Ανχελ Ντι Μαρία έχει παίξει μονάχα σε μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη. Και έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Σε όλους. Ο Ανχελ Ντι Μαρία έχει κάνει μεταγραφές συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ. Κι αν προσθέσουμε και τα παχυλά συμβόλαια που υπέγραφε σε κάθε ομάδα που πήγαινε, το ποσό θα προκαλέσει ίλιγγο. Ο Αργεντινός είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους εξτρέμ που εμφανίστηκαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και 15 χρόνια. «Λεφτά στην τράπεζα». Εκανε ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του με τις ασίστ του, δεν χαρίζει όταν βρίσκεται μπροστά στην αντίπαλη εστία, προσφέρει μαγικές στιγμές με την μπάλα στα πόδια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προπονητές του, όσα αστέρια κι αν είχαν στην ομάδα τους, τον είχαν πάντα στη βασική ενδεκάδα. Τον λάτρευαν για κάτι που είναι πολύ σπάνιο όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές τόσο μεγάλου βεληνεκούς: για την απλότητά του. Ο πιο αντιστάρ… αστέρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η κίνηση της Γιουβέντους

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, αφού το συμβόλαιό του στο Παρίσι ολοκληρώθηκε και ο ίδιος θέλει ακόμα μία πρόκληση. Στα 34 του χρόνια, με την καριέρα του να οδεύει προς το τέλος της πια, δεν θα δυσκολευόταν να βρει έναν ακόμα μεγάλο σύλλογο για να αγωνιστεί. Η Γιουβέντους κινήθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλη και στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος και να πάρει τα σκήπτρα από το Μιλάνο (Ιντερ και Μίλαν οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ιταλίας) προχωρεί σε μια σειρά από εντυπωσιακές όσο και ουσιώδεις κινήσεις. Ο Ανχελ Ντι Μαρία έχει όλο αυτό το πακέτο. Θέαμα και ουσία. Σταρ και αντιστάρ μαζί. Ενας παίκτης για όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Το δίδυμο με τον Μέσι και η τελευταία ευκαιρία στο Κατάρ

Οταν μιλάμε για την Εθνική Αργεντινής, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πρώτα απ’ όλα τον σπουδαίο Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνος την έκανε αυτό που είναι σήμερα. Εκείνος τη μετέτρεψε σε παγκόσμια ποδοσφαιρική δύναμη και έκανε έναν ολόκληρο λαό να παραληρεί με τα κατορθώματά του. Ο «διάδοχος» του Ντιέγκο, ο σπουδαίος Λιονέλ Μέσι, ήταν η συνέχεια. Από τότε που εμφανίστηκε ο «Λίο», η Αργεντινή έγινε πλέον «δική του». Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αναμένεται να είναι το τελευταίο του (στο επόμενο θα είναι 39 ετών) και τα τελευταία δείγματα γραφής της Εθνικής Αργεντινής δείχνουν πως πρέπει να τη βάζουμε στην κουβέντα για τις υποψήφιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Είναι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του σπουδαίου Αργεντινού. Αλλά όχι μονάχα εκείνου…

Ο Ντι Μαρία έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, όπως ακριβώς και ο Μέσι. Οι δυο τους έγιναν για μία και μοναδική χρονιά συμπαίκτες σε σύλλογο τη σεζόν που πέρασε, στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι για πολλά χρόνια μαζί, όμως, στην Εθνική Αργεντινής. Οι δύο «βετεράνοι» της πια, ο ένας στα 35, ο άλλος στα 34. Εκείνοι που οι συμπαίκτες τους θα «ακουμπήσουν» πάνω τους στο Κατάρ για να τους οδηγήσουν στη γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας. 162 συμμετοχές με 86 γκολ μετράει ο Μέσι στην Εθνική Αργεντινής. Από το υπάρχον ρόστερ εκείνος που τον ακολουθεί σε συμμετοχές και γκολ δεν είναι άλλος από τον Ντι Μαρία. 122 συμμετοχές με 25 γκολ. Συν 24 ασίστ, μην ξεχνιόμαστε. Αλλωστε, αν τον ρωτήσεις τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο να κάνει, η απάντηση είναι δεδομένη: ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του.

Δεν έγινε ποτέ του κάτι ανάλογο με τον Μέσι, πώς θα μπορούσε άλλωστε. Δεν έκανε το «γκελ» του Αγκουέρο, ούτε άκουσε το όνομά του όπως ο Ιγκουαΐν. Η ποδοσφαιρική του φινέτσα, όμως, μας έχει χαρίσει ορισμένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει από την Εθνική Αργεντινής. Μια βόλτα στο Διαδίκτυο θα σας πει. Σχεδόν κάθε του γκολ αποτελεί μια ποδοσφαιρική ζωγραφιά. «Τσιμπήματα» της μπάλας πάνω από τον τερματοφύλακα, μακρινά σουτ-οβίδες στο «παραθυράκι», πλασέ από τη δεξιά πλευρά προς την απέναντι της εστίας. Και αμέσως μετά; Μια καρδούλα που σχηματίζει με τα χέρια του, το σήμα κατατεθέν του πανηγυρισμού του όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι