Κερδίζει πόντους ολοένα και περισσότερο ο κατασκηνωτικός τουρισμός (Κάμπινγκ) στην Ελλάδα, με τις εκτιμήσεις σε επίπεδο αριθμών, κρατήσεων και πληρότητας στα καταλύματα δημοφιλών προορισμών να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου τόνισε πως «είναι ικανοποιητική η κίνηση στα κάμπινγκ αυτή τη στιγμή συγκριτικά με τη περσινή και τη προπερυσινή χρονιά, είμαστε αρκετά καλά και πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα εκτός απροόπτου».

Διαβάστε επίσης: «Τουρισμός για Ολους»: Αντιδρούν οι ξενοδόχοι για την ένταξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Σημειώνεται ότι φέτος παρατηρήθηκε πως έχει αυξηθεί η τουριστική κίνηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Γεγονός πολύ θετικό καθώς φαίνεται μέσω αυτού πως η πανδημία δεν έχει αφήσει το στίγμα της στον ελληνικό τουρισμόμ ενώ πολλοί ηλικιωμένοι κατασκηνωτές από ξένες χώρες, οι οποίοι παραθέριζαν στην Ελλάδα από τη μικρή τους ηλικία, συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, πολλοί τουρίστες επιλέγουν το κάμπινγκ όχι μόνο για να εξοικονομήσουν  χρήματα, κάνοντας φθηνές διακοπές αλλά και για να απολαύσουν έναν πιο διαφορετικό τρόπο ζωής μακριά από τις ανέσεις που παρέχει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου,.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ, το κόστος διαμονής σε μια σκηνή δύο ατόμων κυμαίνεται από «25 ως 30 ευρώ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός