Κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για την εφαρμογή της συμφωνίας επιβολής ενός ελάχιστου εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο θα αναζητήσουν οι ΗΠΑ, παρά την αντίθεση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τζο Μάντσιν στην αύξηση των εταιρικών φόρων.

Αυτό δήλωσε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Η Γέλεν δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι οικονομικοί αξιωματούχοι από τις χώρες-μέλη της G20 επέτυχαν ισχυρή συναίνεση σε αρκετά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης και της ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης τροφίμων, παρά τις διαφορές που υπάρχουν σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτρέποντας τους ηγέτες στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης.

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση η διαδικασία

Οι συνομιλίες για τον παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο «σκοντάφτουν» διαρκώς σε νέα εμπόδια.

Οι νέοι κανόνες που σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να διαμορφωθούν μέχρι τα μέσα του 2022, στο πλαίσιο και της συμφωνίας που κατέληξαν τα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, φαίνεται πως δεν πρόκειται ολοκληρωθούν πριν την επόμενη χρονιά. Μετά από αυτό, οι χώρες θα πρέπει να ψηφίσουν για να τους επικυρώσουν, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Η όλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί αυξάνει το ρίσκο πως κάποιες κυβερνήσεις θα χάσουν την υπομονή τους με τη διαδικασία και θα προχωρήσουν σε δικές τους νομοθετικές ρυθμίσεις, κάτι που θα αφορά κυρίως χώρες της Ευρώπης που, πριν την επίτευξη συμφωνίας στον ΟΟΣΑ, είχαν δρομολογήσει πρωτοβουλίες με στοχευμένα τέλη που θα έβαζαν βασικά στο στόχαστρο τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως