Με τις συναλλαγές να παραμένουν και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ελληνικό χρηματιστήριο καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα των 800 μονάδων, απορροφώντας τις πρωινές πιέσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,11% στις 803,37 μονάδες, με τον τζίρο μόλις στα 14 εκατ. ευρώ.

Ενώ ο γενικός δείκτης είναι μόνιμα σε αρνητικό έδαφος, δεν έχει χάσει τα επίπεδα των 800 μονάδων, καθώς έχει βρει κάποια στηρίγματα στον ενεργειακό κυρίως κλάδο. Μάλιστα, η εικόνα δεν επιδεινώθηκε ούτε και όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος ανήλθε στο 8,6% τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Στο τραπέζι η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5%

Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος

Όπως επισήμανε και η Trader24, η συμπεριφορά του ΧΑ συσχετίζεται με εκείνη στα μεγάλα χρηματιστήρια, ώστε να διαφαίνεται η εξάρτηση σε οποιαδήποτε ειδησεογραφία, κυρίως από πλευράς μακροοικονομικών δεδομένων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, με την υπόθεση πως και εκείνα με τη σειρά τους επηρεάζουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Βασικός πρωταγωνιστής, σε κάθε περίπτωση, ήταν ο τραπεζικός κλάδος που υπεραπέδωσε έναντι της λοιπής αγοράς, με τον ΔΤΡ να κλείνει με κέρδη 2,31%, απορροφώντας το 1/4 του συνολικού τζίρου. Για τη συνέχεια, η πολλάκις δοκιμασμένη αντίσταση των 805-807 μονάδων κρίνει τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια, με το σενάριο των 765-770 μονάδων ως ζώνη υποδοχής να είναι ακόμα ανοιχτό.

Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη: Αυξάνεται το κόστος δανεισμού – Η Ιταλία στο επίκεντρο των πιέσεων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΕΛΧΑ, η Coca Cola, η Εθνική και η Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Alpha Bank, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Λάμδα. Στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil σημειώνουν κέρδη 3% και 2,3% αντίστοιχα, με τις ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Eurobank να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών