Πρωτιά για τον Ρίσι Σούνακ και στον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας μεταξύ των δελφίνων για την αρχηγία των βρετανών Τόρις, με τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών να οδεύει ολοταχώς προς την τελική δυάδα που θα διεκδικήσει το πόστο του απερχόμενου Μπόρις Τζόνσον.

Ο τέταρτος γύρος έθεσε εκτός διεκδίκησης την Κέμι Μπάντενοχ, αφήνοντας έτσι την Λιζ Τρας και την Πένι Μόρντοντ να… κονταροχτυπιούνται για το πολύτιμο δεύτερο εισιτήριο της κούρσας για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Βρετανίας, που ενδεχομένως να οδηγήσει και στην πρωθυπουργία. Σε κάθε περίπτωση η γυναικεία παρουσία στην αναμέτρηση παραμένει έντονη!

Άρωμα γυναίκας

Πάντως, μεταξύ των δύο ισχυρών γυναικών, η Μόρντοντ κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα στον τέταρτο γύρο λαμβάνοντας 92 ψήφους έναντι 86 για την υπουργό Εξωτερικών. Με τον τρόπο αυτό η 49χρονη υφυπουργός Εμπορίου επιβεβαίωσε όσους την θεωρούν ως το νέο φαβορί της κούρσας, συνοψίζοντας αρκετά στοιχεία σε προσωπικό και ιδεολογικό επίπεδο που την καθιστούν ελκυστική επιλογή για τους οπαδούς των Τόρις.

Πάντως, στην οικογένεια των συντηρητικών βουλευτών, που έχει αναλάβει να κάνει το πρώτο… ξεσκαρτάρισμα ανάμεσα στους υποψηφίους, ο 42χρονος Σούνακ παραμένει η νούμερο ένα επιλογή, καθώς σε μια ακόμη ψηφοφορία αναδείχτηκε νικητής με 118 ψήφους.

Θυμίζουμε πως τα τελευταία δύο ονόματα της διαδικασίας θα διεκδικήσουν την αρχηγία απευθείας από τα μέλη των Τόρις. Συνολικά 150.000 εγγεγραμμένα μέλη θα κληθούν να καταθέσουν την άποψη τους, με τις επιστολικές ψήφους να αποστέλλονται στις αρχές Αυγούστου. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κόσμος έχει άλλη άποψη

Πάντως, με δεδομένο ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον κόσμο, τα μέλη του κόμματος, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ευνοϊκό για τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Μεγάλο μέρος του κοινού έχει αρνητική άποψη για τον Σούνακ δεδομένης της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής που είχε εφαρμόσει.

Πραγματικά νέα δημοσκόπηση της YouGov, που δημοσιεύτηκε σήμερα, δείχνει τον Σούνακ να υπολείπεται έναντι όλων των υπόλοιπων αντιπάλων του και μάλιστα με σημαντική διαφορά, αν και υποστηρικτές του επιμένουν πως τα νούμερα του θα βελτιωθούν όσο πλησιάζει προς την τελική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα