
Την ένατη θέση διεθνώς στον Δείκτη Ναυτιλιακών Κέντρων Xinhua-Baltic (ISCD) κατέλαβε το λιμάνι του Πειραιά.
Ο δείκτης ISCD είναι μία ετήσια ανεξάρτητη κατάταξη, η οποία αξιολογεί συγκριτικά την επίδοση των κορυφαίων πόλεων-λιμανιών και των ναυτιλιακών κέντρων σε όλο τον κόσμο και βασίζεται σε διαφορετικούς δείκτες: Σε τρεις βασικούς – τις λιμενικές υποδομές, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες και τους γενικούς περιβαλλοντικούς δείκτες, καθώς και σε 16 επί μέρους, με στόχο την αξιολόγηση της συνολικής επίδοσης 43 πόλεων λιμανιών παγκοσμίως.
Η ταξινόμηση
Πιο συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις βασίζονται σε έναν συνδυασμό μετρήσεων και λιμενικών παραγόντων, όπως η διακίνηση φορτίου, καθώς και το βύθισμα και το μήκος ελλιμενισμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Επιπλέον, η έκθεση μελετά επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως το πλήθος των παρόχων ναυτιλιακών υπηρεσιών, για παράδειγμα υπηρεσίες δικηγόρων, χρηματοδοτών και ναυλομεσιτών, ενώ μελετά και το γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον σε επίπεδο τελωνειακών δασμών και επιδόσεων στον τομέα της εφοδιαστικής.
- Διαβάστε επίσης: ΟΛΠ: Διανομή μερίσματος 0,628 ευρώ ανά μετοχή
«Είμαστε περήφανοι»
Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, ανέφερε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το Λιμάνι του Πειραιά συμπεριλαμβάνεται για τρίτη συνεχή χρονιά σε αυτόν τον σημαντικό παγκόσμιο ναυτιλιακό δείκτη, ο οποίος παρέχει αντικειμενική και αμερόληπτη μέτρηση του επιπέδου ανάπτυξης, αλλά και της κατάστασης των διεθνών ναυτιλιακών κέντρων.
Η κατάταξη του Πειραιά ανάμεσα στα 10 κορυφαία λιμενικά κέντρα στον κόσμο σηματοδοτεί για άλλη μια φορά ότι οι επενδύσεις των τελευταίων ετών, παράλληλα με την υλοποίηση μεγάλου αριθμού έργων που βασίζονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού, κατάφεραν να αυξήσουν με επιτυχία την ανταγωνιστικότητά του σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω της παροχής ενός μοναδικού συνδυασμού ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Η διοίκηση και οι άνθρωποι του ΟΛΠ δεσμεύονται να συνεχίσουν με την ίδια αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τη δυναμική πορεία βιώσιμης ανάπτυξης του Λιμένος Πειραιά.»
Εκδήλωση στη Σαγκάη
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εκδήλωση στη Σαγκάη για τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης, παράλληλα με διαδικτυακό σεμινάριο με διεθνή συμμετοχή.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η κα. Li Jin, Chief Financial Officer (CFO) της Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και ο κ. Ηλίας Σαλπέας, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.


Latest News

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Νότιας Αφρικής, Beryl Rose Sisulu στην ΟΛΘ
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε

Στον όμιλο Grimaldi πέρασε το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας - Η σύμβαση
Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Σκυτάλη παίρνουν τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Βόλου - Αναμένεται ισχυρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον

ΟΛΠ: Ισχυρές επιδόσεις το 2022
Στα 1,04 ευρώ το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή

Σε τροχιά υλοποίησης το σχέδιο για την ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης
Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Συμβούλου του Ταμείου

«Δένει» στο λιμάνι του Πειραιά η Royal Caribbean - Κόμβος για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο
H κρουαζιέρα παρουσιάζει άνοδο στην Ελλάδα

Πώς θα μπουν... στην πρίζα τα λιμάνια - «Πιλότος» η Ηγουμενίτσα
Συγκρίσιμες με εκείνες μιας μικρής πόλης είναι οι ενεργειακές ανάγκες ενός μεγάλου κρουαζιερόπλοιου

Λίγο πριν το έμφραγμα τα λιμάνια από το χειρόφρενο στα τρένα
«Καμπανάκι» με αφορμή την κρισιμότητα της ομαλοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου χτυπούν τα μεγάλα λιμάνια - Πότε ξεκινούν τα εμπορευματικά δρομολόγια

Αποκομμένα και τα λιμάνια λόγω Τεμπών - Τo plan B για τα εμπορεύματα
Χωρίς πρόσβαση σε Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη με ακινητοποιημένες τις εμπορικές αμαξοστοιχίες

Ποιες επενδύσεις σχεδιάζει η Μαρίνα Φλοίσβου
Πολλές είναι οι συνέργειες που θα αναπτυχθούν με το «Ελληνικό»