Απεργιακές κινητοποιήσεις σε επτά εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων εξήγγειλε για το τριήμερο από 18 έως 20 Αυγούστου η Ένωση Εμμισθου Προσωπικού Μεταφορών (TSSA), συνδικάτο στο χώρο των σιδηροδρόμων της Βρετανίας.

Η απεργία επηρεάζει τις εταιρείες Avanti West Coast, c2c, East Midlands Railway, CrossCountry, Great Western Railway, LNER και Southeastern, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το TSSA.

«Εδώ και μήνες προειδοποιούσαμε για ένα καλοκαίρι δυσαρέσκειας στους σιδηροδρόμους μας και, δυστυχώς, είμαστε όλο και πιο κοντά σε μια τέτοια πραγματικότητα», δήλωσε ο Μάνουελ Κορτές, γενικός γραμματέας του συνδικάτου TSSA.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Νέα απεργία στους σιδηρόδρομους για μισθούς και συνθήκες εργασίας

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγείλει για τις 27 Ιουλίου και το συνδικάτο μεταφορών RMT με αντικείμενο την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Το συνδικάτο έχει ήδη καταγγείλει ως «φαιδρή» την πρόταση που έκανε η Network Rail, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 11% μέχρι τα τέλη του έτους. Η εταιρεία πρότεινε αυξήσεις ύψους 4% φέτος και 4%, υπό προϋποθέσεις, για το 2023. Πρόσφερε επίσης εγγυήσεις ότι θα δεχτεί μόνο εθελοντικές αποχωρήσεις εργαζομένων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ιστορική απεργία στον σιδηρόδρομο – Έρχεται ντόμινο κινητοποιήσεων

Ιστορική απεργία τον Ιούνιο

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο στη Βρετανία πραγματοποιήθηκε μια απεργία που είχε να δει η χώρα πάνω από 30 χρόνια, με το συνδικάτο των εργαζομένων στις μεταφορές (RMT) να κάνει λόγο για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.

Εκατομμύρια επιβάτες σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες καθυστερήσεις στα τρένα σε κάποιες από τις ημέρες της απεργίας έγινε μόνο το 20% των δρομολογίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα