Με τις τράπεζες, αλλά και τις δεικτοβαρείς ΟΤΕ και Coca Cola, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις από το ήμισυ σχεδόν των τίτλων του και να κλείσει θετικά πάνω από τις 830 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,67% στις 834,85 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι στα 41 εκατ. ευρώ.

Αν και ο γενικός δείκτης προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα, τελικά καθηλώθηκε κοντά στις 830 μονάδες, αναμένοντας όπως και όλες οι αγορές παγκοσμίως, την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια. Διότι αυτή η απόφαση θα κρίνει και τις προοπτικές των αγορών εκτός ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο των επενδυτών η Starbucks

Βέβαια, αυτή η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που πολλά χαρτοφυλάκια βρίσκονται σε θερινή ανάπαυλα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την εκδήλωση μιας σταθερής τάσης, όπως συμβαίνει και στο ΧΑ. Άλλωστε, διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και εισερχόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και της θερινής ραστώνης.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο CEO του Ελληνικού Χρηματιστήριου Ενέργειας

Χωρίς σημαντικές μεταβολές

Έτσι, στη Λ. Αθηνών δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στο μοτίβο της αγοράς, και ο ΓΔ έχει τις 810 μονάδες ως βασικό επίπεδο στήριξης, αναζητώντας τις δυνάμεις να προσεγγίσει έστω τις 840-845, που συνιστούν και το άνω όριο της υφιστάμενης κίνησης. Μάλιστα, η Trader24 υπενθυμίζει ότι ο Δείκτης τρέχει μεν με -0,86% μηνιαία απόδοση, τη χειρότερη συγκριτικά με τους περισσότερους Δείκτες ανά τον κόσμο, ωστόσο έντονα συσχετισμένος με αυτές, και σίγουρα πιο ανθεκτικός σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, με τις μικρότερες ετήσιες απώλειες -5% σε αντίθεση με το επί παραδείγματι -20% του Nasdaq100 και -15% του DAX40.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank ξεχώρισε με το +4,27%, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Coca Cola, Eurobank, Πειραιώς, Jumbo, ΟΤΕ και Εθνική. Στον αντίποδα, σημαντικές ήταν οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Motor Oil, Titan, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών