Σαν από μηχανής θεοί ήρθαν τα αποτελέσματα των Alphabet και Microsoft στη Wall Street, η οποία κινείται με κέρδη αναμένοντας επίσης και την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,41% στις 31.892 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,13% στις 3.965 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,08% στις 11.803 μονάδες.

Οι μετοχές της Alphabet αυξάνονται κατά 3% αφού τα αποτελέσμα τριμήνου του τεχνολογικού γίγαντα έδειξαν ισχυρά έσοδα από την επιχείρηση αναζήτησης της Google. Ωστόσο, τα συνολικά κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας ήταν κάτω από τις προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο των επενδυτών η Starbucks

Η Microsoft δημοσίευσε επίσης κέρδη και έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά ανέφερε άλμα 40% στην αύξηση των εσόδων για τις υπηρεσίες Azure και cloud. Οι μετοχές σημειώνου πτώση 3,4%.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο CEO του Ελληνικού Χρηματιστήριου Ενέργειας

Διολισθαίνουν οι εκτιμήσεις για τα κέρδη

«Οι εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών συνεχίζουν να διολισθαίνουν, ακόμη και για τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος συνήθως διατηρείται σχετικά καλά κατά τη διάρκεια της οικονομικής επιβράδυνσης», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research. «Η πίεση από την υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών πιθανότατα συνέβαλε στην πτώση των εκτιμήσεων για EPS/πωλήσεις, καθώς όλα τα μέτρα εμπιστοσύνης των καταναλωτών έχουν επιδεινωθεί απότομα από τις κορυφές γύρω στα μέσα του 2021».

Με βάση τα αποτελέσματα και το +8% της Chipotle, η οποία ικανοποίησε, ενώ και η Boeing σημειώνει άνοδο περίπου 3%, παρόλο που τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία σημείωσε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και τήρησε την πρόβλεψή της να επιστρέψει στις ελεύθερες ταμειακές ροές φέτος.

Περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μέχρι στιγμής. Από αυτές, περίπου το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την ανακοίνωση από την Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια, με τις αγορές να αναμένουν ευρέως αύξηση κατά 75 μ.β. στο επιτόκιο αναφοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street