
Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνέχισε να επιβαρύνει τον μέσο καταναλωτή, επηρεάζοντας και τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος που ναι μεν βελτιώθηκε ελαφρά για το μήνα Ιούλιο, αλλά ουσιαστικά παρέμεινε κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ υπό την βαριά σκιά του υψηλού πληθωρισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ των 50 μονάδων που κατέγραψε τον Ιούνιο. Και πάλι όμως στα επίπεδα αυτά, είναι η δεύτερη χαμηλότερη επίδοση που έχει παρουσιάσει ποτέ ο δείκτης.
Διαβάστε επίσης: Γέλεν: Δεν είναι «ύφεση» είναι «μετάβαση»
Πάντως, η επίδοση αυτή δεν αιφνιδίασε την αγορά. Άλλωστε, οι αναλυτές προέβλεπαν επίσης πολύ μικρή βελτίωση του δείκτη στις 51,1 μονάδες, θεωρώντας πως η εκτίναξη του κόστους ζωής συνεχίζει να επηρεάζει έντονα την αμερικανική κοινωνία.
Οι προσδοκίες των καταναλωτών για την πορεία της οικονομίας μειώθηκαν κατά 0,4%, λόγω της επιδείνωσης του πληθωρισμού, της άνοδος των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων και της ανησυχίας για την επιβράδυνση της οικονομίας, καθώς η Fed προχώρησε και σε νέα δυναμική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.
Σημείο ανησυχίας παραμένει και η πανδημία, καθώς οι υποπαραλλαγές της Όμικρον έχουν φουντώσει και πάλι τα κρούσματα και τις νοσηλείες.


Latest News

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων