Μερίδιο στην εταιρεία crypto Copper πρόκειται να αποκτήσει η βρετανική τράπεζα Barclays, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, προσπαθώντας έτσι να προχωρήσει σε άνοιγμα προς τον κλάδο, παρά τους τριγμούς που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου ανέφερε πως η Barclays θα είναι ανάμεσα στους νέους επενδυτές που διασφάλισε η εταιρεία στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης που «έτρεξε» διασφαλίζοντας αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Ο επενδυτικός γύρος ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, οπότε θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης: BofA: Παρά την απομείωση της αγοράς των crypto, εξακολουθούν να προσελκύουν το επενδυτικό κοινό

Στέλεχος της Copper, αναφερόμενο στο δημοσίευμα, υποστήριξε πως δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες ή να τις σχολιάσει, όσο «τρέχει» ακόμη ο επενδυτικός γύρος.

Η Copper, που ανάμεσα στα στελέχη της περιλαμβάνει και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, προσφέρει υπηρεσίες που αφορούν σε assets σε ψηφιακά νομίσματα σε διεθνείς επενδυτές.

Το τελευταίο διάστημα πολλά ανταλλακτήρια crypto έχουν προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές και απολύσεις προσωπικού λόγω της κρίσης που πλήττει τον κλάδο, ενώ κάποιες εταιρείες έχουν βάλει και λουκέτο. Υπολογίζεται πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 2 τρισ. δολάρια ή αλλιώς τα δύο τρίτα της κεφαλαιοποίησης της σε σχέση με τα επίπεδα του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;