Για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν τυχόν λανθασμένοι υπολογισμοί όσον αφορά τις εντάσεις στο Στενό της Ταϊβάν προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λούνγκ. Όπως είπε, οι εντάσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι απίθανο να εκτονωθούν σύντομα, εν μέσω βαθιάς καχυποψίας και περιορισμένης εμπλοκής μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

«Έρχεται καταιγίδα»

Σε τηλεοπτικό μήνυμα ενόψει της εθνικής εορτής της πόλης-κράτους, ο Λι είπε ότι η Σιγκαπούρη θα πληγεί από αυτήν την έντονη αντιπαράθεση και την ένταση στην περιοχή, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα μέλλον λιγότερο ειρηνικό και σταθερό από δω και στο εξής.

«Γύρω μας, έρχεται καταιγίδα. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνονται, με δυσεπίλυτα ζητήματα, βαθιές καχυποψίες και περιορισμένη εμπλοκή», τόνισε ο Λι.

«Αυτό είναι απίθανο να βελτιωθεί σύντομα. Επιπλέον, λάθος υπολογισμοί ή ατυχήματα μπορούν εύκολα να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα».

Οικονομικές προκλήσεις

Ο Λι υπογράμμισε ότι οι οικονομικές προκλήσεις είναι πιο άμεσες και ότι οι προοπτικές της Σιγκαπούρης έχουν «θολώσει σημαντικά», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.

Ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης έφτασε σε υψηλό πάνω από μια δεκαετία τους τελευταίους μήνες και η κεντρική της τράπεζα αυστηροποίησε τη νομισματική της πολιτική στις 14 Ιουλίου για να αντιμετωπίσει την πίεση του κόστους ζωής.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πακέτο στήριξης για ομάδες κυρίως χαμηλότερου εισοδήματος για να μετριάσει το αυξημένο κόστος ζωής από τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους