Ακολουθώντας τις mainstream αγορές, τα κρυπτονομίσματα αντέδρασαν θετικά στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο, και γύρισαν σε θετικό έδαφος.

Η αισιοδοξία ότι μπορεί ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία να έχει πιάσει ταβάνι δημιούργησαν αρχικά ένα κύμα ευφορίας στις αγορές.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Στο 8,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός

Το Bitcoin σημείωσε άλμα 2% και το Ether 7% λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

Διαβάστε επίσης – Ο πληθωρισμός ενδεχομένως επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, αλλά όχι αρκετά για να προκαλέσει νέο «bull run» στην αγορά crypto

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 8,5% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, αν και παρέμεινε αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, κυρίως χάρη στις χαμηλότερες τιμές της ενέργειας. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 8,7%.

Εν αναμονή της έκθεσης τα περισσότερα κρυπτονομίσματα υποχωρούσαν, με το bitcoin να καταγράφει απώλειες 4% και το Ether κατά 5%.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Fed

«Πιστεύω ότι η αγορά θα συνεχίσει να επιβεβαιώνει ότι η Fed θα παραμείνει σε καλό δρόμο με τις προτεινόμενες αυξήσεις στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ράλι ανακούφισης να αυξάνεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Χάουαρντ Γκρίνμπεργκ, ειδικός κρυπτονομισμάτων στο Prosper Trading Academy.

Οι έμποροι ποντάρουν τώρα σε πιθανότητα 65% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 32% μόλις πριν από μία ημέρα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Πρόσφατα, οι έμποροι έβλεπαν μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης καθώς το πιθανότερο σενάριο μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να διατηρήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Αρκετοί κεντρικοί τραπεζίτες έχουν δώσει σήμα ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν μέχρι να δουν τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά.

«Η Fed θα ενθουσιαστεί από τα νέα, ειδικά το γεγονός ότι ο βασικός πληθωρισμός ήταν επίσης χαμηλότερος από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Richard Carter, επικεφαλής έρευνας στην Quilter Cheviot, μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto