Μόνο λίγες γυναίκες έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Wimbledon τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Η Σερένα Γουίλιαμς και η  Στέφι Γκραφ  κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα επτά φορές η καθεμία, ενώ, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα διεκδίκησε τον τίτλο εννέα φορές. Ωστόσο, καθώς η Williams κοντεύει να κλείσει τα 40 έτη, καμία άλλη δεν φαίνεται ότι θα καταφέρει να χαράξει αντίστοιχη πορεία στο τένις.

Όπως σημειώνει ο Economist, τη φετινή χρονιά 14 από τις 128 γυναίκες αθλήτριες κατάφεραν να κερδίσουν σε ένα από τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ (ή Major), τα οποία αναφορικά είναι το Αustralian Open, το French Open, το US Open και το Wimbledon. To 2017, υπήρχαν μόνο οκτώ πρώην πρωταθλητές Γκραν Σλαμ να διαγωνίζονται σε αγώνες τένις. Το 1996 μόνο πέντε συμμετέχοντες είχαν καταφέρει ήδη να αποκτήσουν κάποιον σημαντικό τίτλο. Το πιο εντυπωσιακό από όλα, όμως, είναι ότι φέτος, 56 γυναίκες έχουν καταφέρει να φτάσουν στην τελική οχτάδα ενός μεγάλου τουρνουά τουλάχιστον μία φορά ακόμη.

Ακόμη, όμως, και η λίστα αυτή όσων είχαν καταφέρει να φτάσουν στα προημιτελικά ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ δεν περιλαμβάνει όλους εκείνους που παραλίγο να κερδίσουν τουρνουά. Η Αρίνα Σαμπαλένκα, μια 23χρονη, έχει φτάσει στην τέταρτη θέση στην κατάταξη, παρόλο που δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στον τέταρτο γύρο ενός μεγάλου τουρνουά. Οι πρόσφατοι αγώνες στο Μπέρμιγχαμ και το Βερολίνο ανέδειξαν νέους πρωταθλητές, όπως την Ονς Ζαμπέρ και τη Λουντμίλα Σαμσόνοβα, με τη Ζαμπέρ να φτάνει στην τελική οχτάδα στο Australian Open και την Σαμσόνοβα να κερδίζει τέσσερις πρώην φιναλίστ Γκραν Σλαμ στο Βερολίνο, παρόλο που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα ματς στους πιο γνωστούς αγώνες τένις.

Η πρωταθλήτρια του 2019, Σιμόνα Χάλεπ αποχώρησε από το τουρνουά λόγω τραυματισμού της στη γάμπα, ενώ  η δεύτερη σε κατάταξη, η Ναόμι Οσάκα,  πρωταθλήτρια του USA Open και του Australian Open, δεν θα συμμετέχει στα τουρνουά λόγω θεμάτων που αφορούν την ψυχική της υγεία. H Άσλεϊ Μπάρτι, νούμερο ένα στις κατατάξεις, δεν έχει περάσει ποτέ από τον 16ο γύρο Wibledon, ενώ, πολλοί από τους νέους παίκτες που εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως H Ίγκα Σφιόντεκ, πρωταθλήτρια του French Open το 2020, δεν έχουν σχεδόν καθόλου προηγούμενη εμπειρία στα γήπεδα.

H Μπάρτι ή η Οζάκα είναι πιθανό να αναδειχθούν οι επικρατέστερες νικήτριες τουρνουά για τα επόμενα έτη, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να επικρατήσει αυτή η «ποικιλομορφία» που βλέπουμε σήμερα, καθώς υπάρχουν περισσότεροι νικητές από διάφορες χώρες της υφηλίου. H Ζαμπέρ από την Τυνησία, για παράδειγμα, είναι η πρώτη γυναίκα από τα αραβικά κράτη που κατάφερε να κερδίσει τουρνουά τένις ή η Ποντορόσκα, από την Αργεντινή, είναι η πρώτη γυναίκα από τη Νότια Αμερική που κέρδισε ημιτελικό major μετά από 16 χρόνια απουσίας τους από τα γήπεδα.

Μερικοί φαν του τένις αναπολούν την εποχή που η Γκραφ και μερικοί αντίπαλοί της έπαιζαν σε τουρνουά που άφηναν εποχή, καθώς, σήμερα εκλείπουν τέτοια αστέρια από τα γήπεδα. Εντούτοις, στις ημέρες μας, η ποιότητα του παιχνιδιού είναι πολύ καλύτερη από παλαιότερα, η ομάδα των παικτών είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα πιο απρόβλεπτα από ποτέ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να έχεις το πνεύμα του νικητή κάθε στιγμή, να μην ξεχνάς τις ρίζες σου, να μην παραιτείσαι ποτέ
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: Να έχεις το πνεύμα του νικητή κάθε στιγμή, να μην ξεχνάς τις ρίζες σου, να μην παραιτείσαι ποτέ

Οι Αγγλοι υποκλίνονται στον «Βασιλιά του Πειραιά», στον ηγέτη της Νότιγχαμ Φόρεστ με το διεθνώς αναγνωρισμένο Sky Sports, να αφιερώνει ντοκιμαντέρ και αμέτρητους επαίνους. «Meeting Marinakis»: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη γεμάτη πάθος, όραμα, αλήθεια και ανθρωπιά.