Τον ανοδικό του ρυθμό κατάφερε να κρατήσει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από αρκετούς τίτλους του, φτάνοντας στα επίπεδα των 880 μονάδων μετά από σχεδόν δύο μήνες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,83% στις 882,27 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 40,6 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ δοκίμασε να κινηθεί ακόμη και στη ζώνη των 890 μονάδων σήμερα, αλλά τελικά αναδιπλώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς αφενός το διεθνές κλίμα ήταν επιφυλακτικό αφετέρου εκδηλώθηκαν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Άλλωστε, μπορεί το ΧΑ να δείχνει ότι μπορεί να επανέλθει πλησίον της ζώνης των 900 μονάδων, μετά από σχεδόν δύο μήνες, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει και την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις προοπτικές της οικονομίας.

Σκεπτικισμός

Πράγματι, αν και σε διαφορετική χρονική στιγμή τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την αμερικανική οικονομία (σ.σ. πληθωρισμός χτες), θα έδιναν ώθηση και στις αγορές της Ευρώπης, ο σκεπτικισμός δεν έχει μειωθεί στη γηραιά ήπειρο. Και αυτό διότι παραμένουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας, στη σκιά της συσχέτισης των πολιτικών μεταξύ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Federal Reserve. Και σε αυτό δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη η ελληνική αγορά, η οποία ήδη κινείται σε υψηλά δύο μηνών.

Τεχνικά, όπως όμως αναφέρει η Trader24, με συνοπτικές διαδικασίες, ο Γενικός Δείκτης είδε και πάλι τις προ ημερών επιτευχθείσες 875 μονάδες, που συνιστούν και το υψηλό διμήνου, με καλή βάση για να μπει στη ζώνη υποδοχής των 900 μονάδων. Το αγοραστικό σήμα που πήραμε στις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ και η περιοχή μετατρέπεται σε σημείο εξόδου από θέσεις long βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς ξεχώρισε στις δημοπρασίες με το +3,76% που κατέγραψε, ενώ ισχυρή ήταν η ώθηση από Μυτιληναίο, Coca Cola και Motor Oil. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι Alpha Bank, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια,  Jumbo και Quest.  Στον αντίποδα, ΕΛΧΑ και Aegean έκλεισαν με απώλειες 1,21% και 1,12% αντίστοιχα, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες