Την ανοδική πορεία συνεχίζει και σήμερα η Wall Street, με τα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία να τροφοδοτούν εκ νέου τους αγοραστές, οι οποίοι οδηγούν την αγορά εκτός bear market.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,61% στις 33.513 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,62% στις 4.236 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,70% στις 12.944 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Πληθωρισμός: Και τι θα κάνει τώρα η Fed;

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε όταν ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουλίου παρουσίασε αναπάντεχη πτώση. Ο δείκτης PPI παρουσίασε πτώση 0,5%, σε σύγκριση με εκτίμηση για αύξηση 0,2%, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones. Η ένδειξη PPI εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Αυτή η μέτρηση ακολουθεί μια ενθαρρυντική ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιούλιο. Ο ΔΤΚ έφτασε στο 8,5%, ελαφρώς χαμηλότερος από το 8,7% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones και με επιβράδυνση από τον προηγούμενο μήνα.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο. Οι μετοχές της Disney κερδίζουν περισσότερο από 7%, αφού ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε ισχυρότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς συνδρομητών για το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Disney είπε επίσης ότι θα αυξήσει τις τιμές για το Disney+.

Στον αντίποδα, οι εταιρείες παραγωγής φαρμάκων GSK και Sanfoli υποχωρούν 8% και 7%, αντίστοιχα, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με τη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη που αφορά το ανακαλούμενο φάρμακο Zantac. Αρκετοί κατασκευαστές φαρμάκων έχουν κατηγορηθεί σε διάφορες αγωγές ότι δεν προειδοποίησαν τους χρήστες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το προϊόν χωρίς ιατρική συνταγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street