Να «παγώσει» το πλαφόν στις τιμές της ενέργειας ζητά το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, εν όψει των αυξήσεων που αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι για το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πηγή των Εργατικών που επικαλείται το Reuters, το πάγωμα του πλαφόν ζητείται για να βοηθηθούν οι Βρετανοί να ανταπεξέλθουν σε μία νέα αναμενόμενη αύξηση στους λογαριασμούς της ενέργειας, που προκαλεί τη χειρότερη κρίση στην αύξηση του κόστους ζωής, εδώ και δεκαετίες.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες των σχεδίων του αύριο, καλώντας για ένα πάγωμα στην αναμενόμενη αύξηση της «οροφής» των τιμών της ενέργειας άνω των 3.000 λιρών (3.549 ευρώ) ετησίως τον Οκτώβριο, από τη σημερινή οροφή των 1.971 λιρών (2.331,70 ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βρετανία: Ετοιμάζονται μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της αύξησης του κόστους ζωής

Σημειώνεται ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ετοιμάζεται νέος γύρος δυναμικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα με τοπικές οργανώσεις, συνδικάτα, ενώσεις πολιτών και ενοικιαστών να ετοιμάζονται να κατέβουν και πάλι στους δρόμους απαιτώντας περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι ενώσεις και τα συνδικάτα δημιούργησαν από κοινού μια νέα πρωτοβουλία υπό την ονομασία «Enough is Enough!» (Αρκετά!) με στόχο την διοργάνωση τουλάχιστον 50 διαδηλώσεων σε όλες τις γωνιές της χώρας τις επόμενες εβδομάδες. Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Αυγούστου, στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή