Περίπου είκοσι χρόνια από την απόσυρση των ιστορικών Concorde τα υπερηχητικά αεροσκάφη κάνουν ένα δυναμικό comeback στα εμπορικά υπερατλαντικά ταξίδια, με όλο και μεγαλύτερο αριθμό αεροπορικών εταιρειών να ενδιαφέρονται να τα εντάξουν στο στόλο τους.

Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση από την American Airlines πως προχωρά στην αγορά 20 υπερηχητικών αεροσκαφών Overture από την ανερχόμενη Boom Supersonic.

Διαβάστε επίσης: Πώς αντιδρούν οι αερομεταφορείς στο θερινό χάος των αεροδρομίων 

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη κινούνται σε ταχύτητες σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τα πιο γρήγορα συμβατικά εμπορικά αεροσκάφη που κυκλοφορούν, στα 1,7 Mach, αν και χαμηλότερα από την ταχύτητα των Concorde που άγγιζαν τα 2,04 Mach.

Έτσι ενδεικτικά μια πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, η οποία συνήθως διαρκεί περίπου 6,5 ώρες, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 ώρες. Η πτήση από το Λονδίνο στο Μαϊάμι από τις εννέα ώρες θα μειωθεί στις πέντε.

Τα Overture, που μπορούν να μεταφέρουν από 65 έως 80 επιβάτες, θα είναι έτοιμα το 2029. Είναι σημαντικό δε, πως θα χρησιμοποιούν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, άρα θα έχουν φιλικότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Στη συμφωνία προβλέπεται η δυνατότητα αγοράς και επιπλέον 40 αεροσκάφη από την αμερικανική αεροπορική μελλοντικά.

Πρόκειται για τη τρίτη παραγγελία που διασφαλίζει τα τελευταία χρόνια η Boom. Πέρυσι η United Airlines δεσμεύτηκε να αγοράσει 15 Overture, ενώ και η Virgin Atlantic έχει καταθέσει μια παραγγελία ήδη από το 2016.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή