Να αναβάλει το κλείσιμο των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών σχεδιάζει η Γερμανία, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την αντιμετώπιση ενός πιθανού ενεργειακού κραχ τον προσεχή χειμώνα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων της γερμανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Wall Street Journal. Σύμφωνα με το αμερικανικό έντυπο, η απόφαση δεν έχει λάβει ακόμα την επίσημη έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ πιθανότατα θα απαιτηθεί και ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της εν εξελίξει αξιολόγησης των ενεργειακών αναγκών της χώρας, από την οποίαν ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα προκύψει η ανάγκη διατήρησης των πυρηνικών σταθμών.

Πισωγύρισμα

Πάντως, σύμφωνα πάντα με την WSJ, η κυβέρνηση θεωρεί ότι συντρέχουν δύο κρίσιμοι λόγοι για να παραταθεί η λειτουργία των τριών πυρηνικών εργοστασίων: Η Γερμανία αντιμετωπίζει πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου και η παράταση λειτουργίας των αντιδραστήρων δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ασφάλειας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η παράταση της ζωής των εναπομεινάντων πυρηνικών αντιδραστήρων, θα πρόκειται για το πρώτο σημαντικό πισωγύρισμα στην πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 – και με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, για απομάκρυνση από την πυρηνική ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης