Σε σταθερά επίπεδα και κοντά στις προβλέψεις παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, δείχνοντας αντοχή απέναντι στα σημάδια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και των επιπέδων κατανάλωσης. Ωστόσο, η ανοδική πορεία των προηγούμενων μηνών έχει ανακοπεί, λόγω κυρίως της αύξησης του κόστους των καυσίμων.

Διαβάστε επίσης: Ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο 

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις έφτασαν τα 682,8 δισ. δολάρια, ελαφρά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν μικρή αύξηση κατά 0,1%. Ωστόσο και για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, με αύξηση μόλις κατά΄0,8% αντί του αρχικά εκτιμώμενου 1%.

Το κόστος των καυσίμων παραμένει υψηλό, όμως έχει υποχωρήσει αισθητά από τον Ιούνιο, με τον μέσο όρο στα πρατήρια να κυμαίνεται κάτω από το όριο των 4 δολαρίων το γαλόνι για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αντανακλούν τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι κολοσσοί του λιανεμπορίου, Walmart και Home Depot, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα δείχνοντας τα σημάδια αντίστασης μεταξύ των καταναλωτών. Αν και οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο φτηνά προϊόντα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή