Στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη κατέπλευσε το πλοίο με την ονομασία «Logos Hope», το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη «πλωτή» βιβλιοθήκη στον κόσμο, μεταφέροντας πάνω από 5.000 βιβλία.

Η καινοτόμα βιβλιοθήκη λειτουργεί από μια γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση, πραγματοποιώντας ένα ή δύο ταξίδια το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι δύσκολο να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο να το πράξουν. Μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί πάνω από 60 χώρες στα 16 χρόνια λειτουργίας της.

Διαβάστε επίσης: Σε σχήμα βιβλίου η νεότερη βιβλιοθήκη στον αραβικό κόσμο

Όλοι εθελοντές

Το «Logos Hope» συνήθως παραμένει σε ένα λιμάνι για αρκετές εβδομάδες, διευκολύνοντας τους επισκέπτες στο δανεισμό των βιβλίων, πουλώντας διάφορους τίτλους σε χαμηλές τιμές αλλά και διοργανώνοντας εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία.

Το πλοίο μήκους 132 μέτρων προσφέρει τίτλους κυρίως στα αγγλικά, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως επιστήμες, αθλήματα, χόμπι, μαγειρική, τέχνες, γλώσσες και θρησκεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του πληρώματος, από τον πλοίαρχο μέχρι τον σεφ και τους βιβλιοθηκάριους, είναι όλοι εθελοντές.

Το «Logos Hope» έχει διανείμει μέχρι σήμερα περισσότερα από 6 εκατομμύρια βιβλία και έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
Μεγάλες ληστείες έργων τέχνης που δεν εξιχνιάστηκαν
Plus |

Μεγάλες ληστείες έργων τέχνης που δεν εξιχνιάστηκαν

Γιατί έπειτα από πολλές δεκαετίες κάποιες κλοπές συνεχίζουν να εξάπτουν τη φαντασία του κοινού ενώ κάποιες άλλες, ακόμη κι αν είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία μιας χώρας μπαίνουν στο αρχείο και ξεχνιούνται;