Στην κορυφή των best seller σε πολλές λίστες της Amazon βρίσκονται από το Σαββατοκύριακο οι «Σατανικοί Στίχοι» του Σαλμάν Ρουσντί, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια διάλεξη στη Νέα Υόρκη και τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Ρουσντί τα τελευταία χρόνια 30 χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με απειλές κατά της ζωής του, ένα θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) από το Ιράν , ενώ έχει επικηρυχθεί για 3 εκατ. δολ. καθώς οι Σατανικοί Στίχοι κρίθηκαν βλάσφημοι για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ.

Best Seller

Ωστόσο, η επίθεση της Παρασκευής εκτόξευσε τις πωλήσεις του εν λόγω βιβλίου το οποίο βρίσκεται πλέον πολύ ψηλά στις λίστες με τις περισσότερες πωλήσεις του Amazon.
Το βιβλίο έφτασε στο #1 Best Seller στη λίστα Literary Satire Fiction και στη λίστα Contemporary British & Irish Literature .

Διαβάστε επίσης – Σαλμάν Ρούσντι: Τα μηνύματα μετά την επίθεση κατά του συγγραφέα – Ποιος είναι ο δράστης

Η ισπανική έκδοση του μυθιστορήματος ήταν επίσης στην κορυφή της σελίδας Best Seller στη Λογοτεχνία και τη Μυθιστορία στα Ισπανικά . Αυτά έρχονται σε αντίθεση με την περασμένη Παρασκευή, όταν τα βιβλία του Ρουσντί δεν ήταν καν στα 100 καλύτερα, σύμφωνα με τα αρχεία της σελίδας Amazon, που ανακτήθηκαν από το μη κερδοσκοπικό Internet Archive’s Wayback Machine και δημοσιεύονται από το CNBC.

Ο τίτλος διεκδίκησε επίσης την 27η θέση στη συνολική λίστα με τα Best Sellers της Amazon την Τρίτη , όπου επίσης δεν ήταν στην 100άδα την περασμένη εβδομάδα.

Ανάλογη ήταν εικόνα και για άλλα βιβλία του, συμπεριλαμβανομένων των «Midnight’s Children» και «Joseph Anton: A Memoir» που ανέβηκαν πολλές θέσεις στη λίστα των Best Sellers.

Αθώος δηλώνει ο δράστης

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί ανέκτησε τις αισθήσεις του και βγήκε εκτός μηχανικής υποστήριξης, ενώ είναι πλέον σε θέση να μιλήσει. Ο 75χρονος συγγραφέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, ενώ μιλούσε σε εκδήλωση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης της επίθεσης κατά του Σαλμάν Ρουσντί, ένας νεαρός Αμερικανός λιβανέζικης καταγωγής, οδηγήθηκε σε δικαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ενώπιον του οποίου δήλωσε «αθώος» για την κατηγορία της «απόπειρας φόνου» του συγγραφέα.

Στη διάρκεια διαδικαστικής ακροαματικής συνεδρίασης στο δικαστήριο της Τσοτόκουα, ο Χάντι Ματάρ, 24 ετών, ο οποίος διώκεται για «απόπειρα φόνου και επίθεση», εμφανίσθηκε με τη μαυρόασπρη ριγέ στολή του καταδίκου, με χειροπέδες και μάσκα και χωρίς να πει λέξη, σύμφωνα με τους New York Times και φωτογραφίες του τοπικού Τύπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας