Η αλλαγή που παρατηρείται στις συνήθειες των νέων σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, ανάγκασε την ιαπωνική κυβέρνηση να ξεκινήσει έναν εθνικό διαγωνισμό, ζητώντας ιδέες που θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πίνουν περισσότερο. Κι ο λόγος είναι ένας: τα φορολογικά έσοδα καταγράφουν σημαντική διολίσθηση.
Η εκστρατεία που έχει λάβει την ονομασία «Sake Viva!» από το παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό σάκε, και η οποία διευθύνεται από την Εθνική Φορολογική Υπηρεσία (NTA), ζητά από άτομα ηλικίας 20 έως 39 ετών να υποβάλουν προτάσεις για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της δημοτικότητας των αλκοολούχων ποτών, τα οποία έχουν πέσει σε δυσμένεια λόγω των αλλαγών στον τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημία του κορωνοϊού και μεταξύ των νέων.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα JiJi.com ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ζητά «νέα προϊόντα και σχέδια» καθώς και τρόπους προώθησης της κατανάλωσης στο σπίτι.
Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται επίσης να εξερευνήσουν μεθόδους πωλήσεων χρησιμοποιώντας το metaverse.
Διαβάστε επίσης – Βρετανία: «Άλμα» στην κατανάλωση αλκοόλ και καπνού
Βουτιά στην κατανάλωση
Η NTA ανέφερε ότι η κατανάλωση αλκοόλ στην Ιαπωνία μειώθηκε από 100 λίτρα κατά μέσο όρο ανά άτομο το χρόνο το 1995 σε 75 λίτρα το 2020. Η μείωση των πωλήσεων αλκοόλ έχει πλήξει τον προϋπολογισμό της Ιαπωνίας, ο οποίος έχει ήδη έλλειμμα άνω των 48 τρισ. γεν.
Οι φόροι στο αλκοόλ αντιπροσώπευαν το 1,7% των φορολογικών εσόδων της Ιαπωνίας το 2020, από 3% το 2011 και 5% το 1980. Τα συνολικά έσοδα από φόρους στο αλκοόλ το οικονομικό έτος 2020 μειώθηκαν κατά περισσότερο από 110 δισ. γεν σε 1,1 τρισ. γεν , σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της NTA. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση των εσόδων από φόρους αλκοόλ τα τελευταία 31 χρόνια, σύμφωνα με τους Japan Times.
«Καθώς η εργασία από το σπίτι έκανε βήματα προόδου σε κάποιο βαθμό κατά τη διάρκεια της κρίσης της Covid 19, πολλοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται εάν πρέπει να συνεχίσουν τη συνήθεια να πίνουν με συναδέλφους για να εμβαθύνουν την επικοινωνία», ανέφερε αξιωματούχος στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι αν αυτή η «νέα κανονικότητα» παγιωθεί, θα πρόκειται για έναν ακόμα αντίθετο άνεμο για τα φορολογικά έσοδα.
Επίσης, καταγράφηκε μια ιδιαίτερα απότομη πτώση στην κατανάλωση μπύρας, με τον όγκο πωλήσεων να μειώνεται κατά 20% σε λιγότερο από 1,8 δισεκατομμύρια λίτρα.
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας είπε ότι ελπίζει ότι η εκστρατεία θα υπενθυμίσει επίσης στους ανθρώπους να θυμούνται να πίνουν μόνο την «κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ».
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού θα προσκληθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στο Τόκιο στις 10 Νοεμβρίου και η εφορία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση των ιδεών του νικητή.
Latest News
Ανησυχούν για τη συνταξιοδότηση οι Έλληνες - Μόνο το 18% δηλώνει έτοιμο
Τι αναφέρει η έρευνα της NN Hellas για τη μακροζωία - Πώς την αντιμετωπίζουν
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος