Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια παγκοσμίως κατέγραψαν εισροές νέων κεφαλαίων. Συγκεκριμένα τα χαρτοφυλάκια τους ενισχύθηκαν με νέα κεφάλαια αξίας 3,22 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Lipper. Οι επενδυτές εστιάζουν στην επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, ενώ η υποχώρηση των τιμών στα εμπορεύματα δίνει «σήμα» για άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι επενδυτές αγόρασαν αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια αξίας 6,85 δισ. δολαρίων, αλλά τα ευρωπαϊκά και ασιατικά κεφάλαια υπέστησαν εκροές ύψους 3,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 230 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Στα κλαδικά αμοιβαία κεφάλαια, ξεχώρισαν αυτά που επενδύουν στην τεχνολογία, στον χρηματοοικονομικό τομέα  και στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα με εισροές 1,29 δισ., 931 εκατ.  και 501 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Εισροές και στα ομολογιακά -εκροές στα διαχείρισης διαθεσίμων

Οι εισροές συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και στα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια, οι οποίες ανήλθαν σε 2,15 δισ. δολάρια.

Τα ομολογιακά αμοιβαία υψηλής απόδοσης προσέλκυσαν 1,78 δισ. δολάρια- η τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών-, ενώ τα ομολογιακά που επενδύουν σε βραχυπρόθεσμους  και μεσοπρόθεσμους τίτλους  ενισχύθηκαν με 663 εκατ. δολάρια. Στον αντίποδα, στα αμοιβαία που επενδύουν σε ομόλογα του δημοσίου σημειώθηκαν εκροές ύψους  1,2 δισ. δολαρίων

Οι εκροές επικράτησαν και στα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων, τα οποία απώλεσαν κεφάλαια  αξίας 7,46 δισ. δολαρίων.

Τέλος, όσον αφορά τα αμοιβαία κεφάλαια εμπορευμάτων, τα αμοιβαία που επενδύουν σε πολύτιμα μέταλλα έκλεισαν την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών, ύψους 454 εκατ. δολαρίων και τα αμοιβαία που επενδύουν στην ενέργεια σημείωσαν επίσης απώλειες ύψους 135 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές