Μετά από ένα ανοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων, αυτό το πενθήμερο ήταν διορθωτικό για τη Wall Street, κλείνοντας μάλιστα σήμερα με την ίδια εικόνα της κατοχύρωσης κερδών και κινήσεων με οδηγό τις εταιρικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,86% στις 33.706 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,29% στις 4.228 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,01% στις 12.705 μονάδες.

«Στοπ» σε σερί τεσσάρων εβδομάδων

Η σημερινή πτώση διέκοψε το σερί των τεσσάρων ανοδικών εβδομάδων για τους αμερικανικούς δείκτες, καθώς ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,1% και ο Dow έχασε 0,1% στο πενθήμερο. Ο Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία απώλεια 2,5%, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα η Wall Street επιδόθηκε σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, μετά από ένα σταθερό ράλι από τα μέσα Ιουνίου.

«Η αγορά αφομοίωσε τα επίπεδα αυτή την εβδομάδα, μια μικρή παύση… Πιστεύω όμως είναι ακόμα μια υγιής ανοδική αγορά», δήλωσε ο Frank Gretz, τεχνικός αναλυτής της Wellington Shields.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η General Motors σημείωσε κέρδη 2,5%, καθώς επαναφέρει το τριμηνιαίο μέρισμα που «έκοψε» κατά την πρώιμη περίοδο της πανδημίας Covid-19. Το πρώτο τριμηνιαίο μέρισμα αναμένεται να καταβληθεί στους μετόχους τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, η Occidental Petroleum σημείωσε άλμα περισσότερο από 9% αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett έλαβε άδεια να αγοράσει τη μισή εταιρεία πετρελαίου. Η Berkshire προσθέτει συνεχώς στο μερίδιό της την Occidental Petroleum τα τελευταία τρίμηνα. Ήδη κατέχει περισσότερο από το 20% της εταιρείας.

Οι μετοχές της Wayfair υποχώρησαν 20%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι περικόπτει 870 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της και περίπου το 10% της εταιρικής της ομάδας. Η Wayfair αναμένει ότι αυτά τα κόστη – τα οποία θα προέλθουν κυρίως από τα έξοδα απόλυσης και παροχών – θα επηρεάσουν το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street