Η Apple ξεκίνησε την αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων σχετικά με ένα event που θα πραγματοποιηθεί στο αρχηγείο της εταιρείας, στις 7 Σεπτεμβρίου. Αν και η πρόσκληση δεν αναφέρει το αντικείμενο της παρουσίασης, ωστόσο είναι γνωστό ότι αρχές Σεπτεμβρίου η εταιρεία παραδοσιακά αποκαλύπτει τη νέα της γκάμα κινητών τηλεφώνων.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, θα πραγματοποιηθεί στο Steve Jobs Theater, στο αρχηγείο της Apple, στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια όλα τα ανάλογα events πραγματοποιούνταν διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19.

Τηρώντας την… παράδοση, η πρόσκληση αναφέρει μόνο τη φράση «Far out» χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες, οι οποίες προφανώς θα δοθούν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Από το 2013 η Apple συνηθίζει κάθε Σεπτέμβριο να ανακοινώνει, και ακολούθως να λανσάρει εμπορικά, τα νέα της μοντέλα iPhone, αν και το 2020 υπήρξε μία καθυστέρηση έως τον Οκτώβριο καθώς υπήρχαν προβλήματα με την παραγωγή των νέων συσκευών ελέω… πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα: Τα νέα στοιχεία που θα ενσωματώνει το επόμενο iPhone

Στο περυσινό event ανακοινώθηκαν τα iPhone 13 και iPhone 13 Pro, μαζί με το Apple Watch Series 7 και τα νέα μοντέλα iPad Mini και iPad.

Το φετινό event προγραμματίζεται ελαφρώς νωρίτερα σε σχέση με το παρελθόν και αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτό το γεγονός ίσως επιτρέψει στην εταιρεία να επιτύχει περισσότερες πωλήσεις που θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Apple ανακοίνωσε μείωση κερδών της τάξης του 11% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, αν και οι πωλήσεις συσκευών iPhone παρέμειναν συμπαγείς παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες της περιόδου.

Διαβάστε ακόμα: Ποια iPhone θα «φοράνε» κορυφαίους επεξεργαστές – Οι αλλαγές που έρχονται

Τι περιμένουμε να ανακοινωθεί

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, φήμες, πληροφορίες και αναλύσεις (όλες επίσημα ανεπιβεβαίωτα είναι η αλήθεια) η Apple θα ανακοινώσει τη νέα σειρά iPhone, που θα περιλαμβάνει το βασικό μοντέλο iPhone 14, το iPhone 14 Max (που θα αντικαταστήσει το σημερινό μοντέλο Mini), το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max.

Αρκετοί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να «αποχωρήσει» τουλάχιστον από τα μοντέλα Pro η εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέοι φωτογραφικοί αισθητήρες, νέος επεξεργαστής A16 και οθόνη με λειτουργία always-on, δηλαδή με ικανότητα προβολής ειδοποιήσεων ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένη.

Μαζί με τα νέα iPhone, στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο Watch Series 8. Το επόμενης γενιάς wearable της Apple αναμένεται να έχει σχεδιασμό ανάλογο του Series 7, ίδια «ιατρικά» χαρακτηριστικά και πιθανότατα μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία. Μαζί του δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή του και το Apple Watch Pro μαζί με ένα νέο Apple Watch SE 2.

Δεν αποκλείεται επίσης να παρουσιαστούν τα νέα ασύρματα ακουστικά AirPods Pro 2 μαζί με τη 10η γενιά του βασικού μοντέλου iPad, το οποίο αναμένεται να λάβει έναν ευρύτατο επανασχεδιασμό, ενώ ίσως παρουσιαστεί και ένα ακόμη μοντέλο του iPad Pro που θα «φοράει» το νέο επεξεργαστή M2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI