Ισχυρές είναι οι απώλειες που προκάλεσε η προειδοποίηση του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι έρχονται επώδυνες μέρες για την αμερικανική οικονομία, επιβεβαιώνοντας όμως ότι θα δοθεί μάχη για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,11% στις 32.921 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,41% στις 4.139 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,68% στις 12.430 μονάδες.

Κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία του κατά την έναρξη του οικονομικού συμποσίου της Fed, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ, που δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως το «καλοκαιρινό Νταβός», ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ήταν απόλυτα κατηγορηματικός ως προς την δέσμευση του συμβουλίου να περιορίσει τον πληθωρισμό, ξεκαθαρίζοντας πως η ανοδική τροχιά των επιτοκίων θα συνεχιστεί, κάτι που θα είναι αναπόφευκτα «επώδυνο» για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος

Εν τω μεταξύ, η καλύτερη από το αναμενόμενο ανακοίνωση για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων από τις απώλειες από την ομιλία της προέδρου της Fed. Σύμφωνα με τον Michael Schumacher της Wells Fargo, «υπήρχαν εκτιμήσεις για μια πολύ επιθετική ομιλία, οπότε είναι δύσκολο να ανταποκριθεί κανείς σε αυτό».

Οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν προς τη δεύτερη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα. Ο Dow βρίσκεται σε τροχιά πτώσης 1,2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite οδεύουν σε ελαφρώς μικρότερη πτώση 0,7% και 0,5%, αντίστοιχα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Electronic Arts σημειώνει άνοδο άνω του 5%, από +13% στην έναρξη, καθώς το CNBC άφησε ανοιχτό να μην επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι η Amazon ενδιαφέρεται για την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών.

Επίσης, η μετοχή της Gap κερδίζει περίπου 6%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία ανέφερε κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 3,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έφτασε στις 58,2 μονάδες τον Αύγουστο, υψηλότερα από τις 51,5 μονάδες τον Ιούλιο και πάνω από τις 55,3 μονάδες που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με τον Dow Jones. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό για το επόμενο έτος μειώθηκαν στο 4,8% από 5,2% τον Ιούλιο. Αυτό σηματοδοτεί τη χαμηλότερη ανάγνωση των τελευταίων οκτώ μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street