Αρνητικά μια… αρνητική εβδομάδα έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως αν και δέχτηκε κατά κύματα το πρέσινγκ των πωλητών, τελικά κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά της επιφυλακτικότητας σε λίγες μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,27% στις 893,74 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 34 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι απώλειες έφτασαν το 0,60%.

Βουλή και Πάουελ

Η αγορά σήμερα προσπάθησε να αξιολογήσει το βαθμό του πολιτικού κινδύνου, καθώς στην ολομέλεια οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους με θέμα «τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων». Ο πολιτικός κίνδυνος δείχνει αυξημένος τις τελευταίες ημέρες, με αυτό που επισημαίνουν πολλοί αναλυτές να είναι ότι η χώρα θα πρέπει να μείνει στη γραμμή της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής πειθαρχίας, ακόμη και αν αρχίσει κάποια στιγμή στο μέλλον η προεκλογική περίοδος.

Την ίδια ώρα, η αγορά επηρεάστηκε από το επιφυλακτικό κλίμα που διαμορφώθηκε από την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ. Έτσι, αν και το ΧΑ είχε επιδείξει σημαντικές αντοχές τις προηγούμενες ημέρες, αυτές κάμφθηκαν από τις ανησυχίες για τις διεθνείς αβεβαιότητες, έχουν προστεθεί και αυτές της εισόδου της χώρας σε πρόωρη και μακρά προεκλογική περίοδο.

Βέβαια, η ανοδικότητα σε βραχυπρόθεσμο χρόνο συντηρείται ακόμη στο ΧΑ, με τη στήριξη των 878 μονάδων να μην απειλείται, ενώ και ο πρώτος στόχος εν είδει αντίστασης μοιάζει να βρίσκεται στην περιοχή των 917-920 μονάδων, όπου και θα απαιτηθούν ισχυρότερες αγοραστικές τοποθετήσεις για να πείσουν για τη συνέχεια. Επίσης, στην αγορά ομολόγων, μετά τις επιθετικές πωλήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα καταγράφεται σταθεροποίηση με την απόδοση στο 10ετές ελληνικό να κινείται στο 3,90%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις ήταν ισχυρές σε Coca Cola, ΔΕΗ, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank, ενώ αρνητικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Εθνική, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ. Από την άλλη, η Quest ξεχώρισε με το +4,19% που σημείωσε.

Θετικά έκλεισαν Motor Oil, Ελλάκτωρ, Titan, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών