Με μικρές διακυμάνσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, όπου θα δοθούν και τα μηνύματα για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,15% στις 33.340 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,23% στις 4.189 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,52% στις 12.572 μονάδες.

Με το βλέμμα στο Τζάκσον Χολ

Οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν προς τη δεύτερη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα. Ο Dow βρίσκεται σε τροχιά πτώσης 1,2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite οδεύουν σε ελαφρώς μικρότερη πτώση 0,7% και 0,5%, αντίστοιχα.

Πέραν των παραπάνω όμως, σαφώς οι αγορές έχουν σήμερα στραμμένο το βλέμμα τους στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ, και ειδικότερα στην ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αναζητώντας επιπρόσθετα στοιχεία για την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό χωρίς να βυθίσει τη χώρα σε ύφεση.

Οι επενδυτές ελπίζουν σε νέες οδηγίες για το πώς θα ενεργήσει η Fed αυτό το φθινόπωρο, αλλά οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες, με πολλούς να αναμένουν ότι ο Πάουελ θα επαναλάβει την υπόσχεση της Fed να επιβραδύνει τον πληθωρισμό αυξάνοντας τα επιτόκια. Οι απόψεις διίστανται για το αν η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ή τρία τέταρτα της μονάδας στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της τον Σεπτέμβριο.

«Ελκυστική στιγμή για επενδύσεις σε μετοχές»

«Πάντως, συνολικά, παραμένει μια πραγματικά ελκυστική στιγμή για επενδύσεις σε μετοχές. Οι υποκείμενες επιδόσεις των εταιρειών είναι ισχυρές για τις εταιρείες υψηλότερης ποιότητας. Αυτή είναι η εικόνα που αναζητά κάθε μακροπρόθεσμος επενδυτής», δήλωσε στο CNBC ο Robert Cantwell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings. «Είναι πιθανό να δούμε μια ανακούφιση τις επόμενες ημέρες, εκτός και αν πάθουμε μεγάλο σοκ από αυτά που θα πει ο Πάουελ», συμφώνησε η JP Morgan.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Electronic Arts σημειώνει άνοδο άνω του 5%, από +13% στην έναρξη, καθώς το CNBC άφησε ανοιχτό να μην επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι η Amazon ενδιαφέρεται για την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών.

Επίσης, η μετοχή της Gap κερδίζει περίπου 6%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία ανέφερε κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 3,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street