«Πρέπει να δράσουμε σαν την Γαλλία και να διαθέσουμε άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης της τιμής της ενέργειας».

Αυτό ανέφερε ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, σε σημερινές του δηλώσεις για τη συνεχή αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.

«Χρειάζεται πολιτική ανακωχή»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να συνεδριάσει άμεσα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι». «Χρειάζεται πολιτική ανακωχή. Οι λογαριασμοί του φωτός και του αερίου δεν έχουν ούτε αριστερή, ούτε δεξιά απόχρωση» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της Λέγκα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πρόκειται να λάβει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πιο ευάλωτων, οικονομικά νοικοκυριών, τα οποία, όμως δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει, συνολικά, μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των πολιτών, ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυξήσεις ρεκόρ για το «καλάθι της νοικοκυράς»

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 7,9% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε μηνιαία.

Οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», ακρίβυναν κατά 9,1%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Μια ανοδική τάση η οποία έσπασε ρεκόρ και είχε να καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης