Συζητήθηκε πριν από λίγο, το περιεχόμενο του νέου Κανονισμού Αρχών Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στο Συμβούλιο, ωστόσο τελικά δεν υπήρξε κάποια ψηφοφορία επ’ αυτού αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο νέας συζήτησης.

Τρία μέλη του ΣΑΣ ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία, αλλά τελικά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή.

Διαβάστε επίσης: Αιφνιδιαστική αύξηση κατά 400% στα τέλη Διέλευσης από τον Βόσπορο 

Σύμφωνα με τα όσα είπε  στη διάρκεια του Συμβουλίου ο πρόεδρος του και  Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, στα πρακτικά θα  αναφερθεί ότι έγινε συζήτηση  επί του κανονισμού και θα ενημερωθεί ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο ίδιος δεν δέχθηκε τον όρο «αναβολή» μ αλλά συμπλήρωσε ότι ο διάλογος μπορεί να συνεχισθεί. Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα παραπέμπεται στον κ. Πλακιωτάκη, καθώς άλλωστε ο ρόλος του Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικός.

Η άποψη του ΣΕΕΝ 

Πολλά μέλη του ΣΑΣ τάχθηκαν με τις απόψεις του ΣΕΕΝ κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που ζητούσε αναβολή της συζήτησης και ουσιαστικό διάλογο, γεγονός που έπαιξε ρόλο για την μη ψηφοφορία επί του σχεδίου.

Ο ΣΕΕΝ ζητά αναβολή και νέο διάλογο γιατί ορισμένες από τις προτάσεις του νέου κανονισμού:
– δημιουργούν στρέβλωση του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού και της αρχής της ίσης μεταχείρισης,
– αντίκεινται στην πάγια πρακτική λειτουργίας του ΣΑΣ και στους κανόνες που έχουν ήδη συνδιαμορφωθεί, καθοριστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία την τελευταία 20ετία για τη λήψη των αποφάσεων ΣΑΣ,
– και εξυπηρετούν ενδεχομένως συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News