Μέσα στην πρώτη 20άδα του ευρωπαϊκού τουρισμού βρίσκονται 3 ελληνικές πόλεις, οι οποίες γεμίζουν με τουρίστες, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σχετική μελέτη της Holiduκατέγραψε τις πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο. Χρησιμοποιώντας στατιστικά δεδομένα, η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε με βάση τον αριθμό των τουριστών ετησίως το 2019 σε σύγκριση με τον πληθυσμό της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης θα συναντήσουμε την Ρόδο με 21 τουρίστες ανά κάτοικο, στην 7η  το Ηράκλειο της Κρήτης με 13 τουρίστες ανά κάτοικο
και στην 14η Αθήνα με 8 τουρίστες ανά κάτοικο

Οι Top 10 πόλεις της Ευρώπης που ξεχειλίζουν από κόσμο

1.    Ντουμπρόβνικ, Κροατία – 36 τουρίστες ανά κάτοικο

Είναι επίσημο – το Ντουμπρόβνικ είναι η πιο γεμάτη από κόσμο πόλη στην Ευρώπη! Γνωστό για τις εντυπωσιακές πορτοκαλί στέγες του και τη συμμετοχή του στο διάσημο Game of Thrones, το Ντουμπρόβνικ έχει 36 τουρίστες για κάθε έναν κάτοικο του! Έχοντας σχετικά μικρό πληθυσμό, το Ντουμπρόβνικ δέχεται εισροή τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Συνιστούμε να το επισκεφθείτε στις αρχές Μαΐου ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο που προσελκύουν διεθνείς επισκέπτες, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο τέλος του καλοκαιριού, τα περισσότερα από τα κύρια καλοκαιρινά πλήθη θα έχουν υποχωρήσει.

2.    Βενετία, Ιταλία – 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Η επόμενη πόλη στη λίστα μας είναι η Βενετία. Με τους μικρούς δρόμους και τις στενές γέφυρες της, είναι λογικό αυτή η πόλη να είναι γεμάτη κόσμο! Η Βενετία έχει μια περίπλοκη ιστορία με τον υπερτουρισμό. Αυτή η ετήσια εισροή τουριστών προκαλεί τεράστια πίεση στις υποδομές της. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι οι τουρίστες ημερήσιας εκδρομής, τουρίστες που συνήθως προέρχονται από κρουαζιερόπλοια που σταματούν για λίγες ώρες κάθε φορά και δεν προσφέρουν πραγματικό οικονομικό όφελος στην πόλη. Η πόλη απαγόρευσε ακόμη και τα κρουαζιερόπλοια να περνούν από το κέντρο της Βενετίας τον Αύγουστο του 2021 και από τις 16 Ιανουαρίου 2023, η Βενετία θα υποχρεώνει τους τουρίστες ημερήσιας εκδρομής να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν εισιτήριο για να εισέλθουν στην πόλη. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Βενετία από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο και να μείνετε τουλάχιστον 2 έως 3 νύχτες. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να ψωνίζετε και να τρώτε σε τοπικές επιχειρήσεις για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στη Βενετία!

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Τα ρεκόρ και οι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα

3.    Μπρυζ, Βέλγιο – 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό θαύμα της Μπρυζ. Η Μπρυζ είναι μια μικρή πόλη με σπουδαία φήμη, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο, και προσελκύει πλήθος κόσμου από τα τέλη Μαΐου μέχρι το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού. Οι τουρίστες συρρέουν για να απολαύσουν την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τα γραφικά κανάλια. Κατέχει επίσης το καθεστώς του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οπότε είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε. Ωστόσο, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο, σας συνιστούμε να πάτε την ενδιάμεση περίοδο για να αποφύγετε τα πλήθη, καθώς έχει ακόμα λίγη ζέστη, αλλά δεν θα χρειαστεί να περιμένετε σε μεγάλες ουρές (αρχές Μαΐου ή Σεπτέμβριο).

4.    Ρόδος, Ελλάδα – 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Επόμενη στη λίστα μας είναι η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων! Η Ρόδος είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία της και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έχει 21 τουρίστες ανά κάτοικο. Με μεσαιωνικά δρομάκια και παλάτια, μπορείτε να απολαύσετε την ιστορία και τις εκπληκτικές παραλίες της ταυτόχρονα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το νησί τους μήνες Απρίλιο – Μάιο ώστε να αποφύγετε την υψηλή τουριστική περίοδο, τον συνωστισμό και τις υψηλές τιμές.

5.    Ρέικιαβικ, Ισλανδία – 16 τουρίστες ανά κάτοικο

Ακολουθεί το Ρέικιαβικ με 16 τουρίστες ανά κάτοικο, το οποίο καταλαμβάνει την 5η θέση στη λίστα. Γνωστή για τη γραφικότητά της και τα άγρια τοπία της, η Ισλανδία διαθέτει καταπληκτικούς καταρράκτες, γαλάζιες λιμνοθάλασσες, εξαιρετικούς παγετώνες και ενεργά ηφαίστεια. Το Ρέικιαβικ είναι γνωστό για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τη μεγάλη σκηνή μουσικών φεστιβάλ. Η περίοδος αιχμής για την Ισλανδία (έκπληξη! έκπληξη!) είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου. Τότε είναι που ο καιρός είναι ο πιο ήπιος και έχει το περισσότερο φως της ημέρας. Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι ιδανικοί μήνες για όσους αναζητούν πιο ήσυχες διακοπές, καθώς είναι γνωστό ότι έχουν λιγότερο κόσμο.

Ποιές πόλεις της Ευρώπης που ξεχειλίζουν από κόσμο συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα της λίστας;

1.    Φλωρεντία, Ιταλία – 13 τουρίστες ανά κάτοικο

2.    Ηράκλειο , Ελλάδα – 13 τουρίστες ανά κάτοικο

3.    Άμστερνταμ, Ολλανδία – 12 τουρίστες ανά κάτοικο

4.    Δουβλίνο, Ιρλανδία – 11 τουρίστες ανά κάτοικο

5.    Ταλίν, Εσθονία – 10 τουρίστες ανά κάτοικο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός