Ένα LNG Carrier και ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου συγκρούστηκαν στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, με αποτέλεσμα την προσάραξη του τελευταίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του βρετανικού υπερπόντιου εδάφους.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων οδήγησε στο κλείσιμο του λιμανιού για τέσσερις ώρες, ενώ αναπτύχθηκαν ειδικά πλωτά φράγματα γύρω από το Bulk Carrier για να αποφευχθεί πιθανή διαρροή καυσίμου.

Διαβάστε επίσης: Αγεφύρωτο το χάσμα μεγεθών μεταξύ των εταιρειών Liners

«Η Λιμενική Αρχή του Γιβραλτάρ παραμένει στο σημείο και επανεξετάζει συνεχώς όλες τις πτυχές της κατάστασης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ.

Όπως ανέφερε το Reuters, το Bulk Carrier «OS 35», φορτωμένο με χαλύβδινες ράβδους είχε στις δεξαμενές του πάνω από 400 τόνους καυσίμου και βρέθηκε στην πορεία του «ADAM LNG», καθώς το πρώτο κινούνταν για έξοδο από τον κόλπο.

Το «ADAM LNG» με σημαία των Νήσων Μάρσαλ παραμένει αγκυροβολημένο κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η σύγκρουση, ενώ η Λιμενική Αρχή του Γιβραλτάρ κατεύθυνε το «OS 35» προς την ανατολική πλευρά του κόλπου για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος βύθισής του. Το 24μελές πλήρωμα παραμένει στο πλοίο κατόπιν αιτήματος του καπετάνιου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα