Στην ακρόαση της δεύτερης ομάδας προσώπων που αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, έχει προχωρήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Απόρρητο

Η ακρόαση της πρώτης ομάδας προσώπων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4:30μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης όσο και ο αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων επικαλέστηκαν το απόρρητο και δεν έδωσαν απαντήσεις που να ικανοποιούν το σύνολο των βουλευτών – μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Έρευνα της ΑΔΑΕ σε ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και ΔΙΔΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για να προσθέσει πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενος την ρήτρα απορρήτου.

Ο διοικήτης της ΕΥΠ (2015 – 2019) Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως ουδέποτε έγιναν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εμμέσως

Σε ότι αφορά το αν υπήρξε παρακολούθηση των Σαγιά και Πιτσιόρλα ο κ. Ρουμπάτης σύμφωνα με πληροφορίες διευκρίνισε ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά εμμέσως, στα τηλέφωνα άλλων προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στον πρώτη ομάδα προσώπων που πέρασαν από ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Θόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος φέρεται -κατά ορισμένες πληροφορίες- να επιβεβαίωσε -και για την πριν το 2015 περίοδο- την εκδοχή Ρουμπάτη για την έμμεση παρακολούθηση των Σαγιά – Πιτσιόρλα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox