Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης και υποχωρούν οι τιμές τους, στη σκιά των εξελίξεων της ενεργειακής κρίσης και των φόβων για το ενδεχόμενο η οικονομία να οδηγείται σε ύφεση.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,28%  από 4,27 που έκλεισε την Παρασκευή. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,57 %, με το spread να διαμορφώνεται στο 2,71%. Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 68 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς ανήλθε στο 2,18% και του ιταλικού στο 3,94%.

Διαβάστε επίσης: UBS: Τι εκτιμά μετά το bear market των ομολόγων

Το κλείσιμο της στρόφιγγας του Nord Stream 1 «έριξε» το ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο 20ετίας, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται κάτω από τα 0,99 δολάρια. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις αποφάσεις της ΕΚΤ όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα προκύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από τους οικονομολόγους που ρωτήθηκαν αναμένουν μία χωρίς προηγούμενο αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας), ενώ οι άλλοι μισοί προβλέπουν μία αύξηση 50 μ.β. Έρευνες που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν βαθύτερη κρίση του κόστους διαβίωσης στην ευρωζώνη και ζοφερές προοπτικές για την οικονομία που κάνουν τους καταναλωτές επιφυλακτικούς στις δαπάνες τους, ενώ εκφράζονται σοβαρές πιθανότητες η οικονομία να μπει σε ύφεση.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύται νωρίς το απόγευμα στα 0.9926 δολάρια από τα 0.997 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,0920 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές