Οι 50 πιο πολύτιμες αθλητικές ομάδες του κόσμου έχουν συνολική αξία 222,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 30% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes, το αμερικανικό NFL συνεχίζει την κυριαρχία του, με 30 από τις 32 ομάδες του να βρίσκονται στις πρώτες 50, αποτελώντας το 60% της λίστας. Η τελευταία φορά που το NFL εκπροσωπήθηκε από τουλάχιστον 30 ομάδες ήταν το 2014. Πέρυσι είχε 26.

Διαβάστε επίσης – Forbes: Η «χρυσή δεκάδα» του τένις

Το 2013, το πρωτάθλημα είχε ρεκόρ 32 ομάδων στις πρώτες 50. Αλλά τότε, οι τρεις πρώτες στη λίστα ήταν οι ποδοσφαιρικές ομάδες: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα. Φέτος, το NFL έχει έξι από τις πρώτες δέκα και 13 από τις 20 καλύτερες ομάδες στη λίστα μας. Ο κύριος λόγος για την επιτυχία του NFL: η πιο πλούσια συμφωνία μέσων στον αθλητισμό, αξίας 112 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2032.

Η πιο πολύτιμη ομάδα είναι οι Dallas Cowboys του NFL, οι οποίοι έχουν αξία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατέχουν την πρώτη θέση από το 2016. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι New England Patriots (6,4 δισεκατομμύρια δολάρια), οι Los Angeles Rams (6,2 δισεκατομμύρια δολάρια) και οι New York Yankees και New York Giants, αξίας και των δύο σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το όριο για τους 50 κορυφαίους φέτος είναι 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πρώτες δέκα της κατάταξης του Forbes:

1. Ντάλας Καουμπόις NFL 8 δισεκατομμύρια δολάρια
2. Νιου Ίγκλαντ Πάτριοτς NFL 6,4
3. Λος Άντζελες Ραμς NFL 6,2
4. Γιάνκις Νέας Υόρκης MLB 6
-. Τζάιαντς Νέας Υόρκης NFL 6
6. Νικς Νέας Υόρκης ΝΒΑ 5,8
-. Σικάγο Μπέαρς NFL 5,8
8. Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς NBA 5,6
-. Ουάσινγκτον Κομάντερς NFL 5,6
10. Λος Άντζελες Λέικερς NBA 5,5

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι