Σε νέο χαμηλό έπεσαν τη Δευτέρα τα κρυπτονομίσματα λόγω ανησυχιών για κρίσιμες αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών και καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως στρέφονται όλο και λιγότερο σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, με τις αυξήσεις των επιτοκίων να διαφαίνονται σε όλο τον κόσμο.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία, υποχώρησε κατά περίπου 5%, σε χαμηλό τριών μηνών, στα 18.387 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Οι miners του Ethereum αφήνουν το κρυπτονόμισμα λιγότερο από 24 ώρες μετά τη συγχώνευση

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε κατά 3%, σε χαμηλό δύο μηνών, στα 1.285 δολάρια, ενώ έχει χάσει περισσότερο από 10% τις τελευταίες 24 ώρες. Τα περισσότερα άλλα μικρότερα κρυπτονομίσματα «χτύπησαν κόκκινο» ακόμα περισσότερο.

Το blockchain Ethereum, το οποίο στηρίζει το ether token, είχε μια σημαντική αναβάθμιση το Σαββατοκύριακο που ονομάζεται Merge, και η οποία αλλάζει τον τρόπο επεξεργασίας των συναλλαγών μειώνοντας σημαντικά τη χρήση ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Το ΕΤΗ ετοιμάζεται για ράλι αλλά…

Η αξία του token έχει πέσει εν μέσω ορισμένων εικασιών ότι οι παρατηρήσεις την περασμένη εβδομάδα που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ, άφηναν να εννοηθεί ότι με τη νέα δομή θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλέον ρυθμίσεις.

Στις τάσεις της Wall Street

Η αγορά ψηφιακών νομισμάτων ακολουθεί τις τάσεις της Wall Street. Οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve αυτή τη εβδομάδα, όπου αναμένεται η κεντρική τράπεζα να συνεχίσει την επιθετική νομισματική πολιτική στη προσπάθεια της να καταπολεμήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 χρόνων. Οι επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων έχουν ταράξει τις αγορές και οι επενδυτές επιλέγουν να αυξήσουν το ποσοστό διακράτησης μετρητών στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια, ενώ αποεπενδύουν από περουσιακά στοιχεία που ενέχουν υψηλό επενδυτικό κίνδυνο, όπως είναι τα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto