Νέες επενδύσεις με στόχο να δημιουργήσεις ένα πιο πράσινο στόχο δρομολογεί ο όμιλος της Attica Group. Μετά την επένδυση ύψους 21 εκατ. ευρώ ναυπήγησης των τριών σύγχρονων ταχυπλόων τύπου Aero Catamaran, τα οποία δρομολογήθηκαν στον Αργοσαρωνικό και παρουσιάσθηκαν επίσημα την προηγούμενη Πέμπτη, η Attica Group προωθεί επενδύσεις αρχικού ύψους 120 εκατ.. Ευρώ για ενεργειακές βελτιώσεις σε όλα τα υφιστάμενα πλοία της.

Το management του Ομίλου έγκαιρα κατέθεσε τα επενδυτικά σχέδια στο Ταμείο Ανάκαμψης, προσδοκώντας στην στήριξη ενός σχεδίου που ξεκινά με έργα ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων του αλλά στην όλη εξέλιξη του φτάνει όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group κ. Σπύρος Πασχάλης και στην σταδιακή  αντικατάσταση σε βάθος δεκαετίας των παλαιότερων πλοίων του στόλου της.

Η διοίκηση της Attica Group τρέχει τα νέα επενδυτικά σχέδια ενώ παράλληλα αναμένει και την ολοκλήρωση της συμφωνίας απορρόφησης της ANEK η οποία φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των τραπεζών. Ωστόσο την ολοκλήρωση της στελέχη της την συνδέουν και με την αποπληρωμή μισθωμάτων αγόνων γραμμών ύψους 46 εκατ. ευρώ που οφείλει το Υπουργείο Ναυτιλίας στην εταιρεία.

Τα επόμενα επενδυτικά σχέδια της Attica προβλέπουν και την περαιτέρω επέκτασή της στο ξενοδοχειακό τομέα καθώς αυτή την περίοδο εξετάζει μια-δυο ακόμη περιπτώσεις ξενοδοχείων για εξαγορά,  μετά τις δυο πρώτες μονάδες που απέκτησε.

Όσον αφορά το μεταφορικό της έργο να σημειωθεί ότι το 2022 η  διακίνηση επιβατών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα ωστόσο ήταν τουλάχιστον 8-9% κάτω σε σύγκριση με το 2019, ενώ μεγάλο αγκάθι αποτελεί όπως και για το σύνολο του ακτοπλοϊκού κλάδου το αυξημένο κόστος καυσίμων.

Ο όμιλος της Attica Group είναι ο μεγαλύτερο ακτοπλοϊκός όμιλος της χώρας και καταλαμβάνει την Τρίτη θέση στη Μεσόγειο και την δέκατη στην Ευρώπη όσον αφορά το μεταφορικό έργο με 7 εκατ. επιβάτες και ένα εκατ. οχήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία