Σε αύξηση των τιμών των εφαρμογών και αγορών εντός εφαρμογών του App Store στην Ευρωζώνη και σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής προχωρά η Apple.

Οι νέες τιμές, εξαιρουμένων των αυτοανανεώσιμων συνδρομών, θα τεθούν σε ισχύ από τις 5 Οκτωβρίου, ανέφερε η Apple σε ανάρτηση στο blog της.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας προσαρμόζει περιοδικά τις τιμές του σε διάφορες περιοχές. Πέρσι είχε μειώσει το κόστος για τις χώρες της ευρωζώνης, χαμηλώνοντας τις τιμές εκκίνησης για πολλές εφαρμογές στα 99 λεπτά του ευρώ από 1,09 ευρώ.

Πλέον, η τιμή εκκίνησης σκαρφαλώνει στο 1,19 ευρώ.

Πληθωρισμός, επιτόκια και τιμές ενέργειας

Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, των επιτοκίων και των τιμών της ενέργειας φέτος έχει πλήξει το γεν, το ευρώ και τα περισσότερα νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών. Το ευρώ έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα δύο δεκαετιών φέτος και παραπαίει εδώ και εβδομάδες γύρω από την ισοτιμία έναντι του δολαρίου.

Εκτός από τις χώρες της ευρωζώνης, οι αυξήσεις των τιμών θα πλήξουν τη Σουηδία και την Πολωνία στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν, τη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ στην Ασία και τη Χιλή στη Νότια Αμερική.

Νέοι κανονισμοί

Για ορισμένες χώρες, όπως το Βιετνάμ, η αύξηση των τιμών οφείλεται σε νέους κανονισμούς που αφορούν τη συλλογή φόρων από τους καταναλωτές, δήλωσε η Apple.

Η εταιρεία που λάνσαρε την τελευταία γενιά iPhone νωρίτερα αυτό το μήνα, επιδιώκει να αναπτυχθεί στον τομέα των υπηρεσιών για να μειώσει την εξάρτηση της κερδοφορίας της από τα smartphones.

Τα έσοδα από την επιχείρηση υπηρεσιών της Apple, η οποία περιλαμβάνει το App Store, αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και πλέον κυμαίνονται γύρω στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία