Οι Ρώσοι θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το νέο Apple iPhone 14 παρά το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας έχει εγκαταλείψει τη χώρα, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Πέμπτη, αναφερόμενος στο πρόγραμμα παράλληλων εισαγωγών που έχει αναπτύξει η Μόσχα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το πρόγραμμα τον Μάρτιο, όταν εξουσιοδότησε τους λιανοπωλητές να εισάγουν προϊόντα από το εξωτερικό χωρίς την άδεια του κατόχου του εμπορικού σήματος.

Διαβάστε επίσης – Apple: Τι καινούριο φέρνουν και πότε έρχονται τα νέα iPhone 14 και Apple Watch

Ερωτηθείς εάν το νέο iPhone, που παρουσίασε η Apple την Τετάρτη, θα εισαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Denis Manturov είπε: «Γιατί όχι; Εάν οι καταναλωτές θέλουν να αγοράσουν αυτά τα τηλέφωνα, ναι. Θα υπάρχει η ευκαιρία».

Διαβάστε επίσης – Ρωσία: Πώς παρακάμπτουν τις κυρώσεις και αγοράζουν δυτικά brands

Πώς κυκλοφορούν τα προϊόντα

Η Apple διέκοψε τις πωλήσεις νέων προϊόντων στη Ρωσία τον Μάρτιο, μια εβδομάδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και το iPhone, το MacBook και άλλα προϊόντα της Apple παρέμειναν διαθέσιμα στα ρωσικά καταστήματα καθώς οι έμποροι λιανικής πωλούν το υπόλοιπο απόθεμα παλαιών μοντέλων τους και αποκτούν νέες συσκευές που κυκλοφόρησαν μέσω του νέου καθεστώτος εισαγωγής.

Το ρωσικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας MTS το πρωί της Πέμπτης πουλούσε ήδη τα νέα μοντέλα iPhone 14 κατόπιν προπαραγγελίας. Οι τιμές ξεκινούν από 84.990 ρούβλια (1.398 $) για την έκδοση 128 GB.

Η MTS είπε ότι η παράδοση μπορεί να διαρκέσει έως και 120 ημέρες και διατήρησε το δικαίωμα να ακυρώσει τις παραγγελίες εάν αντιμετώπιζε δυσκολίες κατά την εισαγωγή των προϊόντων.

Ο Manturov, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός, είπε τον περασμένο μήνα ότι το σχέδιο, το οποίο καλύπτει δυτικά προϊόντα, από πολυτελή ρούχα έως αυτοκίνητα, θα μπορούσε να φτάσει τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία φέτος, που ισοδυναμεί με περίπου το 4% των εισαγωγών της Ρωσίας το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί