Ως μη γενόμενη η δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς τόσο ο πολύ χαμηλός τζίρος όσο και το στενό εύρος διακύμανσης υποδεικνύουν ότι υπήρξε μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το σύνολο των εισηγμένων σε μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Το αυτό συνέβη στις ευρωαγορές αλλά και στο pre market της Wall Street, με όλους σχεδόν τους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται νωχελικά, και τη διστακτικότητα να βολτάρει ανενόχλητη στα ταμπλό.

Τα πρόσημα ήταν μικτά και ο Τραπεζικός Δείκτης κατάφερε να κρατήσει θετικό το κλίμα, με τις τέσσερις συστημικές να απορροφούν σχεδόν το 1/3 του ημερήσιου τζίρου.

Η ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τις 800 μονάδες με τελευταία στήριξη τις 830, που και χθες διατηρήθηκε ανέπαφη, είναι εν ισχύ, ενώ η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 845. Η αγορά παραγώγων επίσης σφύριξε αδιάφορα με πολύ χαμηλή κινητικότητα, ενώ στην αγορά ομολόγων, ειδικά των εταιρικών εισηγμένων διανύει ακόμα περίοδο ..εκπτώσεων, με πολύ αξιοπρεπείς εκδόσεις να βρίσκονται υπό το άρτιο, μεγεθύνοντας έτσι την “ασφαλή” χαμηλή απόδοση των κουπονιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News