Σε οριακά θετικά εδάφη έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και απώλεσε τα πρωινά του κέρδη, με τη βοήθεια, κυρίως των τραπεζών, δεν επέτρεψε στους πωλητές να του στερήσουν το “πράσινο” πρόσημο, κόντρα στις διεθνείς πιέσεις. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 833,86 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 42 εκατ. ευρώ.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η αγορά ακολουθεί μια πορεία χαμηλού τζίρου και μικρών διακυμάνσεων, επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότητα πολλών χαρτοφυλακίων να προσθέσουν κίνδυνο σε μια δύσκολη χρονική στιγμή κατά την οποία η Federal Reserve αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα, ακόμη και στο μέτωπο της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Όπως έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές το ΧΑ, οι κινήσεις των χαρτοφυλακίων τόσο από τα αμερικανικά όσο και από τα βρετανικά τερματικά, επηρεάζονται από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street

Η αντίθετη άποψη

Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη άποψη στην αγορά, που εκτιμά ότι το ΧΑ συσσωρεύει δυνάμεις για να αναμετρηθεί με τις 850 μονάδες και πάλι, μετά τις δύο αποτυχίες του να τις κρατήσει μέσα στο μήνα. Μια άποψη που δείχνει να χάνει τα ερείσματά της, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αποστροφή στα ελληνικά assets αποτυπώνεται πιο γλαφυρά στην άνοδο της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στη ζώνη του 4,5%.

Όπως πάντως επιβεβαιώνει και η Trader24, σε γενικές γραμμές, το επίπεδο των 830 μονάδων που έχει δοκιμαστεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα απορροφά τους πωλητές, καταφέρνοντας ακόμα κι έτσι να διατηρήσει τις ελπίδες για μια αξιοπρεπή ανοδική αντίδραση σε ένα περιβάλλον έντονης διστακτικότητας, απόρροια προφανώς των υφιστάμενων πληθωριστικών πιέσεων και της συνα αυτώ υφεσιακής απειλής. Η ζώνη υποδοχής στην περίπτωση πτωτικής συνέχειας παραμένουν οι 800 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 845 για τον Γενικό Δείκτη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Σαράντη και Ελλάκτωρ βρέθηκαν υπό μεγάλη πίεση, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Quest, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

Από την άλλη, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ ήταν οι τίτλοι που στήριξαν το θετικό πρόσημο στον γενικό δείκτη, ενώ ανοδικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Βιοχάλκο και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών